Re: prosím bdm
Mohla bych ještě poprosit- tím, že si napíšu cestovné a jako vyplatím, jdu na pokladně do mínusu. Může mi manžel vyplatit ze své firmy zálohu na cestovné? Bude to pro něj daňový výdej a pro mě daňový příjem? A pak ještě jak potom dělit příjmy a výdaje na základě této zálohy? Nebo poraďte jak to mám řešit jako spolupracující osoba. Nějak se do toho zamotávám.
Re: prosím bdm
*** Předpokládám, že oba vedete DE. Takže jeho daňovým výdajem jsou Vaše cesty, jakožto spolupracující osoby a to maximálně ve výši zákona o cest.náhradách. Jak si to v DE prakticky provedete, je jen na Vás. DE Vás nenutí přesně vést pokladnu - je to jen na Vás - důležité je, aby v daňových nákladech bylo jen to, co tam skutečně patří ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 2. 2006 9:38
Můžu si do nákladů dát ujeté km , které jsem najela pro manželovu firmu svým autem, jsem jeho spolupracující osoba ale podnikám i na svůj ŽL a platím si silniční daň? Když napíšu cesťák tak ve svém podnikání půjdu do ztráty, ale tím, že na mě manžel převede část svých příjmů a výdajů, tak se mi základ daně zvedne.