Česká SRO dobropisuje Němcům s něm.DPH?!

• (neregistrovaný)

19. 2. 2006 17:47

Milé kolegyně i kolegové, prosím o vaše názory. Ryze česká SRO plátce dodává německé firmé plátci různé výrobky. Fakturuje bez DPH (bez české i bez německé, samozřejmě). V lednu k jedné z těch faktur vystavili částečný dobropis, též bez DPH. Potud bych to chápala.

Ale teď mi ta česká SRO poslala emailem tento dobropis znova s poznámkou, že prosí o výměnu v účetnictví, že to museli dobropisovat s jejich (německou) DPH. Neboli - částka na původním dobropisu odpovídající základu daně je na té nové verzi dobropisu zvýšena o 16% německou DPH. Jsem si téměř jistá, že je to chyba, protože česká firma nemá co fakturovat s německou DPH (nejsou tam registrováni, nemají v Německu pobočku nebo tak něco). Než se mým chlebodárcům ozvu, že udělali chybu chci se Vás zeptat, jestli jsem něco nepřehlédla a jestli v nějakém případě to takto nemůže přece jen být.

/Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale obchod v rámci EU z hlediska DPH znám jen povšechně a dosud jsem nepronikla do všech "specialit"/

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).