Hlavní navigace

Pojišťovnictví

  • (neregistrovaný)

    28. 1. 2014 15:05

    Dobrý den
    Obracím se na Vás s dotazem jak  založit  makléřskou firmu v oblasti pojišťovnictví.V současné době pracuji jako OSVČ pro jednu pojišťovnu.Mám povolení od ČNB i IČO na pojišťovací činnost.Zároveň by mě zajímalo jak by to bylo podle nového občanského zákoníku s kmenem.
    Předem děkuji
    S pozdravem
    Jarda

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2014 17:41

      petr.cizek2 (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      v případě založení nové makléřské firmy (např. formou s.r.o.) nelze využít vaši dosavadní licenci vydanou pro OSVČ, neboť se jedná o jiný subjekt s jiným IČ. Pro nově založenou firmu je proto nutné vyřídit novou licenci. Tuto licenci přiděluje ČNB na žádost, která se podává na předepsaném formuláři prostřednictvím systému REGIS. Tiskopis žádosti a podrobnější informace ke způsobu jejich zkompletování a způsobu podání naleznete zde: http://www.cnb.cz/cs/dohled_financni_trh/vykon_dohledu/povolovaci_schvalovaci_rizeni/poj_zprostredkovatele_likvidatori/index.html.

      Úprava pojistného kmene a podmínek jeho převodu stanovená zákonem o pojišťovnictví se nezměnila. Do nového občanského zákoníku byla převzata úprava zahrnující právo pojistníka vypovědět pojistnou smlouvu v případě, že dojde k převodu pojistného kmene.

      S pozdravem

      Petr Čížek
      ZalozFirmu.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).