Ráda bych věděla, jak postupovat v případě, kdy zaměstnanec zhruba 4 roky uplatňoval úlevu na dani při RZD za zaplacené pojistné na životní pojištění. Splňoval všechny podmínky pro přiznání úlevy. Letos potvrzení nedonesl s tím, že si již tuto pojistku uplatňovat nebude. Co dělat, když: a) pojistku zrušil a nedonese mi potvrzení o tom, že je zrušená b) pojistné donese zase příští rok, tzn. že ji nebude uplatňovat pravidelně, i když bude žádat RZD c) pojistku zrušil a donese mi potvrzení o zrušení - musí jít dodanit ty předchozí roky na FÚ?
Re: Zaměstnanec nedonese potvrzení pro R
Pokud budete trvat na vysvětlení,měl by donést aspň ukázat výpověď pojistky a vy mu zpět dodaníte uplatňované částky.Pokud pojištění trvá dál a on úlevu nechce,tak ji mít nebude,ale nechápu ho.Je to jeho problém.
19. 2. 2006 21:42
Ráda bych věděla, jak postupovat v případě, kdy zaměstnanec zhruba 4 roky uplatňoval úlevu na dani při RZD za zaplacené pojistné na životní pojištění. Splňoval všechny podmínky pro přiznání úlevy. Letos potvrzení nedonesl s tím, že si již tuto pojistku uplatňovat nebude. Co dělat, když:
a) pojistku zrušil a nedonese mi potvrzení o tom, že je zrušená
b) pojistné donese zase příští rok, tzn. že ji nebude uplatňovat pravidelně, i když bude žádat RZD
c) pojistku zrušil a donese mi potvrzení o zrušení - musí jít dodanit ty předchozí roky na FÚ?