Re: OSSZ x Přiznání k dani - paušál
Tak to znamená, že pokud mám hrubý příjem z podnikání 100.000,--, výdaje 50% jsou 50.000,-- a na zálohách mám zaplaceno 10.000,--, tak pro OSSZ mám na ř. 24 přímy po odpočtu výdajů 40.000,-- a né 50.000,--?
A co když mám DP předepsané 12.000,-- a na zálohách zaplaceno 20.000,-- - tak si dám do výdajů 20.000,--?
Tím tedy myslím: když si platím vyšší zálohy než mám předepsáno?
Re: OSSZ x Přiznání k dani - paušál
ANO 100000 -50000-10000=40000 napíšete do ř. 24 od OSSZ.
Pokud platíte vyšší zálohy než je předepsáno, dáte si do výdajů ty vyšší, které jste skutečně odvedla. V případě, že by jste pak měla přeplatek na důchodovém pojištění a byl vám vrácen, musíte ho zase připočítat do příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 2. 2006 0:04
Jsem OSVČ - vedlejší a výdaje uplatňuji paušální částkou 50%. V daňovém přiznání v příl. č. 1 na ř. 103 pojistné uvádím, které jsem zaplatila ve skutečnosti na zálohách. To je celkem o.k., ale teď si nevím rady s formulářem pro OSSZ na řádku č. 23. Mám tam uvádět výdaje 50% z příjmů OSVČ + zaplacené zálohy na pojištění? nebo jen 50% z příjmů?
Děkuji.