Re: Vedení účetnictví jako živnost
Dobrý den, pokud vím, tak na získání ŽL musíte mít buď vysok.školu a 3 roky praxe v účetnictví, nebo ¨střední školu a 5 let praxe. A nemusí to být ekonomická škola. Mě se týkal ten druhý případ. Pořádně si ale kontrolovaly, jeslti opravdu těch 5 let mám.
Účetnictví je od některého roku vázaná živnost. Vázaná praxí. Vím to, v srpnu loňského roku jsem si to zařizovala.
Jde o vázanou živnost, příl.č.2 živ. zákona, název:
Činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence, jak výše uvedeno VŠ + 3 roky, nebo ÚSV, příp. ÚSOV + 5 let praxe,
Zástupce se nezaručuje, ale:
§ 11 živ.zákona- podnikatel může provozovat živnost prostřednictvím odpovědného zástupce, který odpovídá za řádný provoz živnosti, dodržování živ.práv.předpisů a je k podnikateli VE SMLUVNÍM VZTAHU.
Musí splňovat všeob. i zvláštní podmínky provozování živnosti-§ 6/1 a ž c) živ.zák. a právě onu požadovanou odbornost vzdělání a praxe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Klempířův návrh na zrušení koncesionářských poplatků je paskvil, upozorňují úřady
Tuzemské cestovní náhrady se mimořádně zvýší, týká se to však jen vozidel na naftu
V Praze lze erotické letáky rozdávat jen u skládky. Darling Cabaret to zkoušel obejít
Návrh novely zákoníku práce mění pravidla náboru uchazečů o zaměstnání
Zaměstnanecké benefity v JMHZ: Jak je správně vykazovat?
Nárok na důchod může ovlivnit i evidence na úřadu práce. Rozhodují tato pravidla
20. 2. 2006 7:06
Dobrý den. Chtěla bych si udělat živnostenský list abych mohla soukromě vést účetnictví, ale nevím jaké podmínky k tomu musí být. Musím absolvovat nějaké přezkoušení? Jestli s tím někdo máte zkušenost, poraďte prosím. Děkuji Vám mockrát