Prosím, mám problém

• (neregistrovaný)

20. 2. 2006 7:59

V listopadu 2004 se mnou byl ukončený prac.poměr, ale onemocněla jsem a posléze otěhotněla, tak mi i následující celý rok 2005 platili nejdřív nemocenskou a pak mateřskou.
    Teď chci uplatnit s manželem SZM čím to mám doložit, když mi firma odmítá zaslat jakýkoliv doklad o zdan.příjmech, že jsem u nich už nebyla zaměstnancem. Tak čím prosím teda doložit, že jsem neměla zdan.příjmy??? děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2006 8:31

Kv (neregistrovaný)

Re: prosím, mám problém
      K přiznání přiložíte "Čestné prohlášení" že jste v r. 2005 neměla žádné zdanitelné příjmy.

• 20. 2. 2006 8:35

aa (neregistrovaný)

a ještě bych prosím měla dva dotazy:
      -může na mě manžel si uplatnit tu odpoč.položku na manželku? děkuji.
      - ještě jsem v prosinci měla jednu činnost jen na dohodu,tzn. doložím čestné prohlášení, že jsem 1-11 neměla zdanitelné příjmy a na prosinec klasicky přiložím to z tý dohody?
      děkuji.

• 20. 2. 2006 8:45

Kv (neregistrovaný)

1. Nezdanitelnou pol. na manželku ve výši 21720 by si manžel mohl na vás odečíst pouze v případě, že ta nemocenská a mateřské dávky nepřekročily za rok
      částku 38040.
      2.Jestli ta dohoda byla dohodou o provedení práce a byla z odměny sražena "srážková daň", ta je už konečná a nikam ji už neuvádíte. Pakliže byla sražena daň zálohová, je to váš příjem r.2005.

• 20. 2. 2006 8:35

R (neregistrovaný)

Firma Vám nemůže vydat doklad o zdanitelných příjmech, když jste u nich již žádný příjem neměla. Pokud jeste v roce 2005 žádné příjmy neměla ničim to neprokazujete, Váš příjem je 0 Kč.
      prokazují se pouze příjmy. Projistotu si můžete zavolat na FU, určitě Vám poradí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).