Re: prosím, mám problém
a ještě bych prosím měla dva dotazy:
-může na mě manžel si uplatnit tu odpoč.položku na manželku? děkuji.
- ještě jsem v prosinci měla jednu činnost jen na dohodu,tzn. doložím čestné prohlášení, že jsem 1-11 neměla zdanitelné příjmy a na prosinec klasicky přiložím to z tý dohody?
děkuji.
1. Nezdanitelnou pol. na manželku ve výši 21720 by si manžel mohl na vás odečíst pouze v případě, že ta nemocenská a mateřské dávky nepřekročily za rok
částku 38040.
2.Jestli ta dohoda byla dohodou o provedení práce a byla z odměny sražena "srážková daň", ta je už konečná a nikam ji už neuvádíte. Pakliže byla sražena daň zálohová, je to váš příjem r.2005.
Firma Vám nemůže vydat doklad o zdanitelných příjmech, když jste u nich již žádný příjem neměla. Pokud jeste v roce 2005 žádné příjmy neměla ničim to neprokazujete, Váš příjem je 0 Kč.
prokazují se pouze příjmy. Projistotu si můžete zavolat na FU, určitě Vám poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 2. 2006 7:59
V listopadu 2004 se mnou byl ukončený prac.poměr, ale onemocněla jsem a posléze otěhotněla, tak mi i následující celý rok 2005 platili nejdřív nemocenskou a pak mateřskou.
Teď chci uplatnit s manželem SZM čím to mám doložit, když mi firma odmítá zaslat jakýkoliv doklad o zdan.příjmech, že jsem u nich už nebyla zaměstnancem. Tak čím prosím teda doložit, že jsem neměla zdan.příjmy??? děkuji.