Dobrý den, vedu podvojné účetnictví, od příštího roku si chci výdaje uplatnit paušálně 50% výdaje. Do teďka jsem si u vozidla uplatňoval 3,80 Kč + průměrnou spotřebu dle OTP. Co kdyby jsem si na konci roku 2005 vložil vozidlo do majetku firmy, snížil tím tak daňový základ roku 2005 a v roce 2006 uplatňoval u PHM DPH, Je to možné?? Nebo jsem příliš velký střelec??
Re: účetnictví,auto do majetku
Smozřejmě je to možné.Vstupní cena auta bude stanovena jako reprodukční dle § 29 odst. 1, pokud pořídil úplatně v době delší než 1 rok před vložením do obchodního majetku.
Re: účetnictví,auto do majetku
Moc tomu nerozumím, auto jsem koupil v roce 1997 na leasing jako občan, za 240 000 Kč, auto ale má hodnotu asi 40 000 Kč, mohu ji za tuto hodnotu do majetku vložit ?? Děkuji
20. 2. 2006 10:20
Dobrý den,
vedu podvojné účetnictví, od příštího roku si chci výdaje uplatnit paušálně 50% výdaje. Do teďka jsem si u vozidla uplatňoval 3,80 Kč + průměrnou spotřebu dle OTP. Co kdyby jsem si na konci roku 2005 vložil vozidlo do majetku firmy, snížil tím tak daňový základ roku 2005 a v roce 2006 uplatňoval u PHM DPH, Je to možné?? Nebo jsem příliš velký střelec??