Re: co znamená časově rozlišit?
leas. auto se neodepisuje - neni totiz vase.... vase bude, az zaplatite leasing - misto odpisu davate do N leas. splatky.
Casove se rozlisuje ta mimoradna splatka - tu musite rozpocitat na dobu leasingu (vetsinou 36 mesicu) a dat do N pouze pomernou cast - ve vasem pripade pouze cast pripadajici na 12/05
jo tak to nevim, dph u aut se menilo (asi k 1.5.04) a ja to znam jen po staru :-/ treba odpovi nekdo jiny nebo zkuste historii - urcite se to tu probiralo nekolikrat
ano, to v uvodu tazatelka pise - proto jsem to nerozebirala, ale v nasledujicim dotazu se pta, jestli je to dobre, tak predpokladam, ze to chce jeste potvrdit, a proto jsem ji odkazala na dalsi odpovedi - to si netroufnu..... ale samozrejme a teoreticky, pokud splnili podminky, tak maji narok na odpocet.....
Pavle,
ano.Ľeasing časově rozlišujete i v DE.
Petro,
pro to aby jste si mohla nárokovat DPH musíte mít nejméně vůz N1.
Jestliže takový máte, tak si uplatníte celé DPH ze zálohy, tak jak jste k němu dostali Fakturu-daňový doklad. A pak si budete měsíčně uplatňovat DPH dle splátkového kalendáře - ten je vlastně daňovým dokladem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 2. 2006 10:57
koupili jsme auto na leas.v 12/2005
je to osobní ,ale splňuje a dph jsem z mim.slátky uplatnili
jak ale s odpisy dočetla? jsem se ,že se musí časově rozlišit
já jsem to zadala do PC a ten mi vypočítal odpisy na 4 roky
co to znamená čas.rozlišit?
Děkiji moc
Petra