Re: Prosím bdm ještě ke včerejšku cestov
*** Nezamotala :-)).. byste měla vidět, jak já se občas zaseknu :-)). Ano, u něj to bude daňový výdaj - u něj to bude stejně, jako by tu pracovní cestu/y absolvoval on. A samozřejmě bude součástí výdajů, které pak na Vás převádí. Vy tento příjem samozřejmě zdaňovat nebudete. Já bych ho u Vás vůbec neuváděla - s Vaším podnikáním nemá co dočinění ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 2. 2006 12:01
Nezlob te se na mě-otravuji
S manželem vedeme oba DE, já jsem ta poctivá, že vedu DE klasickým způsobem, jako kdyby se nic nezměnilo,proto ta starost s mínusem na pokladně. Je to pro mě přehlednější. Ale teď to podstatné :
Manžel mi z pokladny vyplatí cestovné 23000,-. tudíž se mu zvedají výdaje. Dělíme se v poměru 40 %. Prostě vemu jeho celkové výdaje a příjmy a rozdělím 40%.a budu to počíta ze skutečných výdajů .Nevadí,že mi vyplatil cestovné a ještě na mě napíše výdaje?
A ten cesťák je pro mě daňový příjem nebo ho vůbec nebudu zahrnovat do svým příjmů? Už jsem se do toho tak zamotala,že opravdu nevím