Dobrý den. Mám vyřešit tuto situaci: Zaměstnankyně 8 měsíců před porodem rok 2003- 2004 pobírala nemocenskou a následně nastoupila mateřskou dovolenou, těsně před ukončením mateřské dovolené požádala o rodičovskou dovolenou, V průběhu této rodičovské dovolené požádala o vyplacení nevyčerpané dovolené. Můžete mi prosím Vás někdo paragrafově vysvětlit , že ji to musíme vyplatit. když nepřerušila rodičovskou dovelenou. Zákoník práce píše, když zaměstnankyně požádá o čerpání dovolené mezi mateřskou a rodičovskou tak musí zaměstnavatel tuto dovolenou poskytnout, ale tato situace nenastala. Mockrát děkuji
Re: mateřská dovolená, rodičovská dov...
Správně by Vás měla požádat o čerpání dovolené a ne proplacení. Vzít ji prostě do stavu zaměstanců. Rodičovský příspěvek může současně pobírat-změna v zákoně č.117/1995 Sb, o státní sociální podpoře od 1.1.2004.
20. 2. 2006 13:01
Dobrý den.
Mám vyřešit tuto situaci:
Zaměstnankyně 8 měsíců před porodem rok 2003- 2004 pobírala nemocenskou a následně nastoupila mateřskou dovolenou, těsně před ukončením mateřské dovolené požádala o rodičovskou dovolenou, V průběhu této rodičovské dovolené požádala o vyplacení nevyčerpané dovolené.
Můžete mi prosím Vás někdo paragrafově vysvětlit , že ji to musíme vyplatit. když nepřerušila rodičovskou dovelenou.
Zákoník práce píše, když zaměstnankyně požádá o čerpání dovolené mezi mateřskou a rodičovskou tak musí zaměstnavatel tuto dovolenou poskytnout, ale tato situace nenastala.
Mockrát děkuji