Výdaje paušálem - procenta- prosím pomoc

• (neregistrovaný)

20. 2. 2006 14:27

jak je to když si chci uplatňovat výdaje % z příjmů a na konci roku mám neuhrazené faktury? 1)...co je vlastně ta evidence příjmů - toho co došlo nebo všech pohledávek v daném roce? 2)jak je to u nájmu, když mi je v roce 2005 nájemníci nezaplatili? když uplatňuju procenta musím zdanit i nezaplacené nájemné nebo jen to zaplacené? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2006 14:28

Ilona (neregistrovaný)

Re: výdaje paušálem - procenta- prosím p
      danite pouze zaplacene - ty nezaplacene zdanite az v roce, kdy vam zaplati

• 20. 2. 2006 15:02

Aada (neregistrovaný)

no to jsem si myslela, ale proč před přechodem na paušál u daŇOVÉ EVIDENCE MUSÍM DODANIT POHLEDÁVKY? ...logické je že daním to, co přimu, ale tady to je celkem nelogické ne?
      zatím jsem dělala peocenta jen u firem které měly vyrovnané pohledávky a závazky, ale teď si fakt nejsem jistá

• 20. 2. 2006 15:28

Ilona (neregistrovaný)

ano, pri prechodu z evidence na % se musi dodanit pohledavky, zavazky, zasoby (k pohledavkam - bud. prijmum jste si uz uplatnila odpovidajici vydaje-naklady a diky tomu % byste si je uplatnila znova); to s tim nesouvisi - vy to % uplatnujete pouze z PRIJMU nikoli POHLEDAVEK

• 20. 2. 2006 15:55

Aada (neregistrovaný)

takže nezaplacené pohledávek u % mi přechází do dalšího roku?
      ...aj dlužné nájemné, které sice jsme jako osoba - ne podnikatel fakturovali, ale nebylo nám zaplaceno převedeme do dalšího roku, kde si uplatníme %?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).