Re: SZM - prosím o radu
Děkuji za ifno, prosím Vás, můžete ještě poradit - do ř. 31 se uvádí i ten příjem za 1 týden , ze kterého nebyla uhrazena záloha na daň pouze na SaZP.
Jsem na pochybnostech, protože jednou tady zazněl názor, že do celkových příjmů se takový příjem, kde není odvod na daň nezahrnuje.
Dík za pochopení :)
R.J.
Re: SZM - prosím o radu
Buďto byla špatná rada, nebo jste to nepochopil správně. Jestliže se jedná o příjem, který po odpočtu pojištění nebyl zdaněn, musí být do zúčtování zahrnutý, i když vyšla nulová daň. Máte-li v ruce potvrzení o zdan.příjmecha zálhách na daň usuzuji, že se nejedná o ˇpříjmy srážkovou daní . Podle pojištění se neřiďte.(to se neodvádí z DPP a ta je daněná jako ostaní příjmy podle toho, zda bylo nebo nebylo podepsané prohlášení daň.poplatníka).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 2. 2006 15:51
Mám za sebou pokus o vyplnění SZM. Stále mám pochybnosti:
Nepracoval jsem celý rok 05 jen část a poté jsem měl příjem za 1 týden (nebyla odvedena zál. na daň jen SaZP) zbytek roku ÚP.
Dotaz : Do ř. 31 - úhrn příjmů od všech zaměst.-mám uvést příjem skutečně od všech (obou) zaměstnavatelů?
Děkuji odborníkům za radu.
R.J.