Re: FO + PO
Ty původní závazky PO byste zřejmě mohla uhradit závazkem vůči FO (ostatní závazky, popř. závazky vůči společníkům). Tím si vyčistíte ty původní závazky a vznikne Vám jeden balík závazků vůči FO, který uhradíte z pokladny.
Na straně FO máte zřejmě daňovou evidenci, takže tam asi není co řešit. Pokud přecijenom ty mylné úhrady někde evidujete, tak zřejmě jako nějaké pohledávky a zase vůči nim můžete dát příjem do pokladny.
Nezapomeňte u všech věřitelů zajistit, aby si správně spárovali úhrady a aby Vám tedy třeba FÚ nenapařil nějaké pokuty za neplacení DPH.
Robert Haken
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 2. 2006 8:27
Dobrý den,
pan Novák podniká jako FO a zároveň je jedinným jednatelem, majitelem v PO. V r.2005 uhradil DPH FÚ za PO z účtu FO a ta má tuto platbu zaúčtovanou jako mylnou, no a PO má dluh na DPH. Dále se mu také podařilo pár faktur přijatých v PO uhradit také z FO.Všechny tyto platby z FO probíhaly přes BÚ. No a nyní je za r.2005 FO v pokladně v mínusu a PO má velký zůstatek hotovosti. Navrhla jsem, že tyto mylné platby PO vrátí FO z pokladny. Jakto mám pořešit? Výdajovým dokladem z PO spáruji závazky a jak vyřeším vrácení peněz do FO? Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Poraďte, děkuji.