Re: HELENO!
>Heleno, já jsem přeci neřekla, že DPH uhradil pod špatným VS!!
Dále mě je přeci jasné, že FO má tyto platby jako nedaňové amá je i zároveň jakomylnéplatby. Ptala jsem se na to, že když má PO v pokladně velký zůstatek a FO je v mínusu, tak bych FO tyto úhrady vrátila z pokladny PO a zároveň si spárovala závazky. Jen nevím, jak topořešit.
>1. FO zaslat žádost na FU, aby chybnou platbu převedli
>na správný variabilní symbol (napsat datum platby,
>částku)
>
>2. platba z BU FO - nedaňový výdaj, příjem do pokladny
>- nedaňový příjem
Re: Prosím, poraďte-nutně potřebuji, děk
Já bych to udělal tak, že to, co platil FO za PO by mělo být v PO účtováno jako závazek ke společníkovi a jako takový bych mu to vyplatil z pokladny a to co platil FO za PO musí být u něj nedaňový výdaj a proto bych to udělal jako vklad podnikatele do pokladny, což je nedaňový příjem.
Re: Prosím, poraďte-pí Helena
Ono to z toho dotazu nebylo moc jasné, já to pochopil tak, že na FÚ to mají srovnáno, ale že ten dluh na DPH vykazují v PO, protože nemají zaúčtovanou úhradu, je dobře že to kolegyně napsala, aby si to radši ověřili, jak to má vlastně vykázáno FÚ :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 2. 2006 8:58
Dobrý den,
pan Novák podniká jako FO a zároveň je jedinným jednatelem, majitelem v PO. V r.2005 uhradil DPH FÚ za PO z účtu FO a ta má tuto platbu zaúčtovanou jako mylnou, no a PO má dluh na DPH. Dále se mu také podařilo pár faktur přijatých v PO uhradit také z FO.Všechny tyto platby z FO probíhaly přes BÚ. No a nyní je za r.2005 FO v pokladně v mínusu a PO má velký zůstatek hotovosti. Navrhla jsem, že tyto mylné platby PO vrátí FO z pokladny. Jakto mám pořešit? Výdajovým dokladem z PO spáruji závazky a jak vyřeším vrácení peněz do FO? Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Poraďte, děkuji.