Re: HELENO!
>Heleno, já jsem přeci neřekla, že DPH uhradil pod špatným VS!!
Dále mě je přeci jasné, že FO má tyto platby jako nedaňové amá je i zároveň jakomylnéplatby. Ptala jsem se na to, že když má PO v pokladně velký zůstatek a FO je v mínusu, tak bych FO tyto úhrady vrátila z pokladny PO a zároveň si spárovala závazky. Jen nevím, jak topořešit.
>1. FO zaslat žádost na FU, aby chybnou platbu převedli
>na správný variabilní symbol (napsat datum platby,
>částku)
>
>2. platba z BU FO - nedaňový výdaj, příjem do pokladny
>- nedaňový příjem
Re: Prosím, poraďte-nutně potřebuji, děk
Já bych to udělal tak, že to, co platil FO za PO by mělo být v PO účtováno jako závazek ke společníkovi a jako takový bych mu to vyplatil z pokladny a to co platil FO za PO musí být u něj nedaňový výdaj a proto bych to udělal jako vklad podnikatele do pokladny, což je nedaňový příjem.
Re: Prosím, poraďte-pí Helena
Ono to z toho dotazu nebylo moc jasné, já to pochopil tak, že na FÚ to mají srovnáno, ale že ten dluh na DPH vykazují v PO, protože nemají zaúčtovanou úhradu, je dobře že to kolegyně napsala, aby si to radši ověřili, jak to má vlastně vykázáno FÚ :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 2. 2006 8:58
Dobrý den,
pan Novák podniká jako FO a zároveň je jedinným jednatelem, majitelem v PO. V r.2005 uhradil DPH FÚ za PO z účtu FO a ta má tuto platbu zaúčtovanou jako mylnou, no a PO má dluh na DPH. Dále se mu také podařilo pár faktur přijatých v PO uhradit také z FO.Všechny tyto platby z FO probíhaly přes BÚ. No a nyní je za r.2005 FO v pokladně v mínusu a PO má velký zůstatek hotovosti. Navrhla jsem, že tyto mylné platby PO vrátí FO z pokladny. Jakto mám pořešit? Výdajovým dokladem z PO spáruji závazky a jak vyřeším vrácení peněz do FO? Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Poraďte, děkuji.