Prosím o radu. V listopadu jsme vyvezli zboží. Potvrzené JSD s listopadovým datumem přechodu hranic se však vrátilo až tento měsíc. Postupuju podle par.66, odst.6, kde je uvedeno, že vývoz zboží se uvede do daňového přiznání až tehdy, kdy můžu vývoz prokázat. Vrátilo se nyní, takže ho dám do DP za leden. Přesto mi vrtá hlavou, zda se v tomto případě nemá podávat dodatečné DP podle par.103, jelikož vývoz ve skutečnosti proběhl minulý rok, i když výpočet koeficientu to neovlivní. Bohužel to není to ojedinělý případ. A ještě jeden probém. Do DP se uvání statistická hodnota z JSD. Co ale dělat, když deklarant na JSD uvedl chybný kurz (sice celní, ale jiného měsíce než měl) a stat.hodnota je španě vypočtena. Mám to opravit, nebo na to nekoukat a na DP uvést stat.hodnotu z JSD. Děkuji předem za Vaše názory.
21. 2. 2006 9:39
Prosím o radu.
V listopadu jsme vyvezli zboží. Potvrzené JSD s listopadovým datumem přechodu hranic se však vrátilo až tento měsíc. Postupuju podle par.66, odst.6, kde je uvedeno, že vývoz zboží se uvede do daňového přiznání až tehdy, kdy můžu vývoz prokázat. Vrátilo se nyní, takže ho dám do DP za leden. Přesto mi vrtá hlavou, zda se v tomto případě nemá podávat dodatečné DP podle par.103, jelikož vývoz ve skutečnosti proběhl minulý rok, i když výpočet koeficientu to neovlivní. Bohužel to není to ojedinělý případ.
A ještě jeden probém. Do DP se uvání statistická hodnota z JSD. Co ale dělat, když deklarant na JSD uvedl chybný kurz (sice celní, ale jiného měsíce než měl) a stat.hodnota je španě vypočtena. Mám to opravit, nebo na to nekoukat a na DP uvést stat.hodnotu z JSD.
Děkuji předem za Vaše názory.