Re: DPH - pronájem, energie
V okamžiku,kdy se dozvíte skutečnou spotřebu energií - přijde Vám fa např za teplo - pak do 15. dnů by jste měla poměrnou část přefakturovat Vašim nájemcům.DPH je dle faktury přijaté - tedy teplo 5%,elektřina 19%,....
Na fakturu za poměrnou část uveďte i datum zjištění skutečné spotřeby - to znamená datum,kdy jste obdržela fa od Vašeho dodavatele energií.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 2. 2006 9:53
Muže mi prosím někdo poradit (nebo alespoň nějaký odkaz) jak s DPH, když pronájím nebytové prostory a dochází také s přefakturací energie. Od nového roku jsem vložil do podnikání nemovitost (jsem plátce DPH), kterou pronajímám a v které i podnikám. Bude nájemné od DPH osvobozeno, a jak v případě, když všem nájemníkům přefakturuji energii (také rozepsané DPH), také jaké plátce DPH ho rozepíšu, a poté budu uplatňovat v přiznání? Děkuji.