Postopení leasingu

• (neregistrovaný)

21. 2. 2006 10:05

dobrý den,byla bych ráda,kdyby mi někdo poradil s postoupením leasingu.Leasing byl uzavřen na 48 měsícu a 1.nájemce zaplatil nultou splátku 275000 /+ DPH/a dvě splátky,třetí splátku již zaplatil 2.nájemce a 1. vyplatil prvnímu 250 000 /+DPH/,takže platí 46 splátek,jde mi o časové rozlišení nulté splátky,těch 250 000 vydělím 46?.Klinet mi tvrdí,že se s 1.nájemce dohodl,že za něj zaplatil i první dvě splátky,a tím pádem je chce ještě v do nákladů,vycházím ovšem z toho co je na fakturře a tam je přímo napsané podstoupení leasingové smlouvy,nic víc.AKorát mě zarazil postup leasingové společnost,která ve smlouvě pouze přepasala nájemce,nic víc,nikde žádný dodatek,že od určitého data je to převzatý leasing.Děkuji,Soňa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2006 10:37

Lada (neregistrovaný)

Re: postopení leasingu
      časové rozlišení 46 splátek, účtujte dle faktury, pokud chce klient zaúčtovat i něco jiného, ať to písemně doloží...Leasingovka by měla ale dodat pro nového nájemce nový splátkový kalendář, z kterého jasně vyplyne co a jak. Kromě toho by měla asi proběhnout nějaká fa mezi 1. a 2. nájemcem...ohledně těch vyplacených částek (přenechání leasingu, úhrada 2 splátek ap...)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).