Konsignační sklad-DPH

• (neregistrovaný)

21. 2. 2006 10:56

Stále mi není zcela jasné datum uskut.zd.plnění při dodávkách do konsignačního skladu. Smlouvou o konsignačním skladu jsou dány tyto podmínky: vystavena otevřená objednávka na předpokládané množství jednotlivého zboží, konsignatář bude dle svých potřeb z tohoto skladu odebírat zboží,konsignant bude zboží doplňovat a k poslednímu dni v měsíci zašle konsignatář sestavu OBRATY ZBOŽÍ-množství. Kdy je v tomto případě DUZP?
    Při jednotlivých dodávkách nebo až z konečné sestavy, která zároveň slouží jako podklad k fakturaci?
    Děkuji předem za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2006 11:39

N. (neregistrovaný)

Re: Konsignační sklad-DPH
      DUZP je při dodání do konsignačního skladu, já to řeším tak, že na konci měsíce mi konsignatář nahlásí zboží které odebral, na to mu normálně vystavíme DD. Pak si v software vyjedeme sestavu zůstatku zboží na konsignačním skladu, k tomu zůstatku vystavíme doklad o použití (resp. normální DD), ten konsignatáři nezasíláme a odvedeme z tohoto zůstatku DPH dle zákona. V příštím měsíci k tomuto dokladu vystavíme daňový dobropis a tak to pokračuje dál a dál.

• 7. 3. 2006 7:50

Markéta (neregistrovaný)

Re: Konsignační sklad-DPH
      Netušíte náhodou, jak se řeší konsignační sklady v EU - provázanost na souhrnné hlášení apod.?
      Dále jsem se chtěla zeptat: my daníme dobropis ve zdaňovacím období, ve kterém ho dostaneme potvrzený od plátce - dle § 42 odst.4 písm.a) - ale v případě interních dobropisů si nejsem jistá.
      děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).