Jde k nám kontrola z FÚ - pomoc

• (neregistrovaný)

21. 2. 2006 13:03

Prosím všechny, kdo máte zkušenosti s kontrolami s FÚ - na co se nejvíce zaměřují, co jim většinou vadí?

My např. máme ve vnitřní směrnici že firemní majetek nebude využíván k soukromým účelům - nebude jim vadit že např. faktury za firemní mobily, telefony, internet jdou celé do nákladů? Vyžadují vždy striktně určité procento krácení, když je nějaká možnost aby si zaměstnanec zavolal i soukromě? A když jsou v majetku firmy auta jen pro firemní potřebu, kniha jízd odpovídá tachometru - jezdí s nimi jednatelé - taky to jde celé do nákladů - nebudou s tím problémy?

Uvítám jakékoli tipy a zkušenosti s FÚ, případně argumenty na nejčastější prohřešky - pro nás je to premiéra, jsme malá s.r.o., tak nevíme co čekat. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2006 13:09

Radka (neregistrovaný)

Re: Jde k nám kontrola z FÚ - pomoc
      záleží na FÚ. kam patříte?
      a hlavně, záleží na tom, co obhájíte. většina právnických firem dává celé náklady na telefon, net, auta atd. do nákladů. krácení je spíš výjimka. pokud jste tak vzorní, že i evidence jízd vedete, tak snad není čeho se bát, ne?:-))

• 21. 2. 2006 20:22

business.center.cz (neregistrovaný)

Tudy cesta nevede...
      Čekal jsem, kolik se tu objeví žádostí o ty metodické pokyny, jestli to bude snesitelné, ale bohužel, tudy cesta evidentně nevede...

Pokud někdo nabízí něco takového, pak zřejmě nezbývá, než aby zveřejnil svoji mailovou adresu, kde ho mohou lidé žádat, případně se můžeme domluvit, že se to zveřejní na webu ke stažení, ale aby tu byly desítky zprávy "já prosím taky", to nemá smysl.

Robert Haken

• 21. 2. 2006 21:37

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Tudy cesta nevede...
      No, zřejmě jen já jsem byla před časem přinucená vytvořit kvůli jednomu lejstru www stránku :-) J.F.

• 23. 2. 2006 11:03

Mirka (neregistrovaný)

Re: EVO klid!!!
      EVO -klídek. Nechte si vystavit plnou moc k jednání s Fú, jednatelé ať zmizí, buďte vstřícná, milá, dokládejte, co budou chtít, když něco nebudete vědět, vemte si tužku a papír, napište si , co chtějí
      a dejte si vždy 5vteřin na odpověď. Pokud budou chtít vědět něco, co není vyloženě ve Vaší kompetenci, zapište a řekněte "musím se zeptat..." Jestli jste velká firma, nepočítejte s tím, že byste měla kontrolu za 1 den z krku. Držím palce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).