Re: Vyúčtování a pak přiznání k dani z p
Děkuji moc, konečně v tom začínám mít jasno :-) Jen se ještě chci zeptat: když jeden zaměstnanec v roce 2005 půl roku studoval a pak až nastoupil do práce, musí se tam k tomu přiložit potvrzení o studiu od kdy do kdy studoval že ano? Děkuji moc.
Re: Vyúčtování a pak přiznání k dani z p
pokud uplatnuje slevu na studenta, tak musí doložit potvrzení o studiu..... ale nejak jsem se ted v tech vasich dotazech ztratila - vy se ptate z jake pozice? Ucetni ve firme, ktera dela rocni zuctovani dani zamestnancu (tak jsem to pochopila napoprve)? A s tim priznanim jste to myslela jak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 2. 2006 13:47
Dobrý den, prosím někoho ochotného o vysvětlení: začínám s účetnictvím a proto mi není jasné vrácení přeplatku z roku 2005 na zál.dani ze mzdy. Nejdříve provedu vyúčtování, pak přiznání k dani z příjmu FO ze závislé činnosti nebo funkčních požitků a když mi vyjde přeplatek tak mi ho FÚ vrátí nebo jak?Nebo to vrací zaměstnavatel zaměstnanci???? Není mi to moc jasné. Jestli se najde někdo kdo je ochoten mi toto vysvětlit a ujasnit, budu moc vděčná a předem děkuji.