Re: Pronájem kuchyně
Jestliže pronajmete kuchyň i se zařízením a kuchař pojede na svůj ŽL, bude Vám na základě obchodní smlouvy dodávat jídlo k prodeji, tak nemůže jít i schwarz systém. Já myslím, že by tomu nic nebránilo alespoň z hlediska živ.zákona, nejsem si ale jist, jak daně a účto, vyčkejte, někdo se jistě ozve.
tento postup volí hospody hlavně aby se vyhnuly DPH:-) přečtěte si, co je to závislá činnost, (např. poslouchat příkazů plátce) a posuďte sám. ale nezávidím vám to rozúčtovávání tržeb - kdo si strčí paragon od hosta, který jedl i pil do účta? jak určíte poměr elektřiny a plynu? kolik a hlavně kdo zaplatí číšníkovi za roznášení jídel??:-))jak si budete dělit tringoše???
to bylo spíš to, jak to má být. ale běžně hospodští pronajímají kuchyň kvůli obratu.
S tím sledování tržeb to je trochu problém, ale jinak se to dělá běžně a není s tím větší strastí, mám klienty kteří mají jeden výčep, druhý kuchyň a třetí ubytování a funguje to.
Prosím, jakou obchodní smlouvu bych měla s kuchařem uzavřít?
Jinak bych dodala, že s tržbama problém nevidím. Kuchař jede na bonovačku - vše co je v ní, je jeho. A obsluha v baru má rozpis, sklad je veden velmi pečlivě. Zná úplně přesně denní tržbu baru.
Číšníkovi za roznášení jídel nedá nikdo nic. Vždyť má svou mzdu a pokud lidi příjdou na jídlo, dají si i pití a on má tringelty.
S elektřinou taky nevidím problém, má 10 tisíc nájem včetně elektřiny a vody. To je částka přiměřená. V případě, že nám budou vracet nebo budeme doplácet, tak to se kuchaře netýká.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 2. 2006 14:52
Mám restauraci, ale kuchyň mi vůbec nejde. Žiju z prodeje v baru. Mám 2 možnosti - buď kuchyň zavřu úplně nebo pronajmu. Pokud bych ji pronajala, tak jak na to pohlíží FÚ? Schwarc systém? Pronájem by činil 10 tisíc měsíčně, tržby by byly veškeré od kuchaře, sám by si nakupoval i vařil. Pouze můj číšník přinese a odnese jídlo. Děkuji.