Re: Dovolená a nerovnom.rozvržená pracov
Zadejte si nahoře do vyhledávače "dovolená v nepřetržitém provozu". Vyjedou Vám otázky a odpovědi s tímto spojené. Uričtě se to týká i Vás, protože já jsem nedávno řešila v podstatě stejnou situaci. Určitě se Vám dostane vyčerpávající odpovědi, jak spočítat nárok na dovolenou.
A kolik dnů odečtete? Určitě ať si vypíše dovolenku jen na dny, na které mu připadá směna. Jinak by byl sám proti sobě, ochudil by se o dovolenou, kdyby si ji napsal i ve dny, kdy mu nepřipadá směna.
Sobota a neděle - podle toho zda má nebo nemá směnu. Pokud má o víkendu směnu, je to jeho pracovní den a musí si vypsat dovolenku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 2. 2006 15:12
Dobrý den,
prosím poradíte mi, jak mám počítat dovolenou při nerovnoměrně rozvržené pracovní době?
Jde o restauraci, kdy zaměstnanci pracují 11 hodin.
Když by chtěl zam-ec dovolenou od př.: pondělka do pátku, počítám mu 5 x 8 hodin, nebo mu napíšu dovolenou pouze na ty dny, kdy by měl pracovat, to znamená např. po,út a pá = 3x 11 hodin. A co sobota a neděle?
Děkuji moc, teprve se mzdama začínám.