Dobrý den, rád bych věděl, zda se OSVČ po registraci k DPH při překročení obratu 1 mil. Kč stává plátcem DPH "na doživotí"? Pohybuji se stále pod touto hranicí, ale "děsím" se, že se mi někdy platby od neplatičů tak sejdou dokupy, že to na chvíli udělá "hrb" a budu papírovat ... Poté, co se hranice změní na 750000 Kč, stane se to ještě akutnějším, občas se mi práce nakumuluje nebo vyžaduje nějaké subdodávky a udělá to "hrb". Přejít na daňové účetnictví z daňové evidence kvůli placení DPH ale nemusím, že? Děkuji.
5. 2. 2014 21:38
Dobrý den,
rád bych věděl, zda se OSVČ po registraci k DPH při překročení obratu 1 mil. Kč stává plátcem DPH "na doživotí"? Pohybuji se stále pod touto hranicí, ale "děsím" se, že se mi někdy platby od neplatičů tak sejdou dokupy, že to na chvíli udělá "hrb" a budu papírovat ... Poté, co se hranice změní na 750000 Kč, stane se to ještě akutnějším, občas se mi práce nakumuluje nebo vyžaduje nějaké subdodávky a udělá to "hrb".
Přejít na daňové účetnictví z daňové evidence kvůli placení DPH ale nemusím, že?
Děkuji.