Re:je z Moldávie
Je z Moldávie a ŽL má vydaných Magistrátem města 16.2.2005,
takže vést podvojko a vše co k tomu patří? A když nemá žádné výdaje? jen za zdravotní pojištění
Před několika lety jsem četla v časopise "Daně a právo", že pokud těmto cizincům byla sražená z příjmů srážková daň, nejsou postihováni za nepodání DP, daňová povinnost je považovaná za splněnou odvedením té srážkové daně. Bohužel ani tady v diskuzi, ani jinde, se mi nepodařilo najít k tomu něco konkrétnějšího, aby měl člověk jistotu - je to tak nebo není? :-( J.F.
Mám 1 ukrajinku a ta zde pracuje jako zaměstnanec. Musí mít ale ŽL, aby zde mohla pracovat. Přivydělávala si v lesním závodě(a.s.) na tento ŽL, oni jí strhli daň a vystavili fakturu. Ona neměla o té zaplacené dani ani zdání. Podala přiznání a paní na FÚ ji upozornila , že již nějakou zaplacenou daň má a že nebude doplácet tolik. Ostatní nikdy žádnou daň strženou neměli. Taky nevím jak se v tom vyznat a kde to hledat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 2. 2006 19:21
Prosím,nemám s tím zkušenosti jak účtovat cizince . Má živnostenský list, je hlášen za OSSZ a VZP. Za loňský rok má asi 6 faktur, zaplacených hotově v tom problém není, ale není pro jejich účtování nějaká vyjímka? Hledám v zákonech a asi jsem slepá.