Re:je z Moldávie
Je z Moldávie a ŽL má vydaných Magistrátem města 16.2.2005,
takže vést podvojko a vše co k tomu patří? A když nemá žádné výdaje? jen za zdravotní pojištění
Před několika lety jsem četla v časopise "Daně a právo", že pokud těmto cizincům byla sražená z příjmů srážková daň, nejsou postihováni za nepodání DP, daňová povinnost je považovaná za splněnou odvedením té srážkové daně. Bohužel ani tady v diskuzi, ani jinde, se mi nepodařilo najít k tomu něco konkrétnějšího, aby měl člověk jistotu - je to tak nebo není? :-( J.F.
Mám 1 ukrajinku a ta zde pracuje jako zaměstnanec. Musí mít ale ŽL, aby zde mohla pracovat. Přivydělávala si v lesním závodě(a.s.) na tento ŽL, oni jí strhli daň a vystavili fakturu. Ona neměla o té zaplacené dani ani zdání. Podala přiznání a paní na FÚ ji upozornila , že již nějakou zaplacenou daň má a že nebude doplácet tolik. Ostatní nikdy žádnou daň strženou neměli. Taky nevím jak se v tom vyznat a kde to hledat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 2. 2006 19:21
Prosím,nemám s tím zkušenosti jak účtovat cizince . Má živnostenský list, je hlášen za OSSZ a VZP. Za loňský rok má asi 6 faktur, zaplacených hotově v tom problém není, ale není pro jejich účtování nějaká vyjímka? Hledám v zákonech a asi jsem slepá.