Re: Prosííím - fakturace mezi manželi?
Takový předpis skutečně neexistuje, je tu jen odkaz na občanský zákoník upravující společné jmění manželů. Ve stručnosti se jedná o ten problém, že by manželé si navzájem (resp. ve vašem případě manžel manželce) platili penězi ve společném jmění. Pokud by měli zúženo společné jmění, není problém, tady by možná těžko prokazovali FÚ, že manžel neplatí manželce společnými penězi. Přesvědčte je na institut spolupracující osoby a mají klid.
Méně sadistická rada: závěr všech těch spisů a judikátů je, že žádný zákon fakturaci mezi manžely nezakazuje. J.F.
Po přečtení příspěvků mi stále nějak uniká, co může manželka-architektka fakturovat manželovi-lékaři za služby a ještě na smlouvu o dílo? Nemůžete to trochu přiblížit? Když fakturuje pravidelně měsíčně, tak musí mít smlouvu na nějakou konkretní činnost,ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 2. 2006 6:02
Dobré ráno,
moc prosím o radu ohledně fakturací mezi manželi a hlavně kde najdu
podklady. Dle mých neúplných znalostí se mi zdá, že fakturace v tomto případě není možná.
V mém případě mám lékařě a architektku, kteří mají mezi sebou uzavřenu SMLOUVU O DÍLO na základě které pravidleně maželka fakturuje měsíčně určitou částku. Nemám pádný předpis, který tohle
nedovuluje či povoluje.
Moc děkuji Jana