Prosím o radu - potřebuji vyrovnat stav skladu k 31.12.2005 (účtujeme B) - jak mám zaúčtovat reklamované zboží odběratelem? Zboží jsme vyměnili kus za kus. - jak účtovat o zboží, které jsme rozebrali na náhradní díly a použili na opravy? Některé díly nám tu potom zůstaly, ale už třeba nejsou použitelné. - Je nějaký zákonem stanovaný limit pro manko po inventarizaci? Kolegyně po školení mi řekla, že do 1% obratu, ale nenašla jsem to.
Co se dá dělat s neuhrazenými závazky, které mi visí v účetnictví?? Dodanit najednou všechny (jsou nasbírané v průběhu asi 4 let), nebo postupně podle let?
22. 2. 2006 8:05
Prosím o radu - potřebuji vyrovnat stav skladu k 31.12.2005 (účtujeme B)
- jak mám zaúčtovat reklamované zboží odběratelem? Zboží jsme vyměnili kus za kus.
- jak účtovat o zboží, které jsme rozebrali na náhradní díly a použili na opravy? Některé díly nám tu potom zůstaly, ale už třeba nejsou použitelné.
- Je nějaký zákonem stanovaný limit pro manko po inventarizaci? Kolegyně po školení mi řekla, že do 1% obratu, ale nenašla jsem to.
Co se dá dělat s neuhrazenými závazky, které mi visí v účetnictví?? Dodanit najednou všechny (jsou nasbírané v průběhu asi 4 let), nebo postupně podle let?
Děkuji