Re: Příjmy z pronájmu
Doporučuji přepracovat smlouvu a úhradu uvést takto:
1. čistý nájem, který bude danit
2. částka na úhradu služeb spojených s užíváním bytu-energie, topení,voda atd.- jako zálohové platby s vyúčtováním na konci období
3.složení kauce při podpisu náj.smlouvy ve výši min. 1 měsíčního nájmu a záloh celkem, kauci si nechat po celou dobu platnosti smlouvy pro případ neuhrazení nájmu a služeb nebo na opravu a nápravu škody způsobené nájemníkem
mám to taky tak ošetřeno.
Re: Příjmy z pronájmu
Díky, ale pokud nebude nájemce souhlasit, tak loňsko bude muset nechat tak jak je. Čili v tuto chvíli potřebuje tedy doložit všechny platby, které v souvislosti s pronájmem uhradila? Předpokládám, že daní rozdíl příjmů a výdajů, přičemž výdaje jsou i dosud nevyúčtované zaplacené zálohy. Je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 2. 2006 9:59
Moje švagrová,t.č.na mat.dovolené pronajímá byt, ve smlouvě má uvedenu pouze celkovou částku pronájmu, náklady spojené s pronájmem platí sama. Pokud chce uplatnit skutečné výdaje, musí mít doloženy VŠECHNY doklady od SIPO, kde platí zálohy enegie a VŠECHNY doklady o úhradě nájmu? Není jednodušší aby si přepsala smlouvu a měla stanovenu pevnou částku za pronájem s tím, že si náklady hradí nájemce? Dík za odpověď.