Re: Odpočet za podnikatele ze soc. minim
Je to 50% průměrné měsíční mzdy v národním hospodářství. Nevím ale za jaký rok to berou, jestli rok či dva zpátky. V roce 2003 byla pr. měs. mzda 16917 což by bylo 8459,-Kč
v roce 2004 už to bylo 18035 /2 = 9018
Za rok 2005 to ještě nevydali
Re: Odpočet za podnikatele ze soc. minim
Je to tak, jsem na mateřské a chtěla jsem si trošku přivydělat, tak jsem začla loni podnikat na ŽL. Napočítali mi jako příjem těch 8459 a tak jsem přišla o veškeré sociální dávky. Hrozně mě to naštvalo, že nerozlišují, jestli si člověk něco vydělá a jestli to dělá jen na vedlejšák.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 2. 2006 10:25
Manželka je evidována na ÚP. Já začínám podnikat jako FO. Dosud jsme jako 4 členná rodina pobírali příplatek (sociál. minimum) Když zahájím samostat. činnost jaká částka bude rodině odečtena od sociálního minima jako můj příjem. I když vlastně žádný příjem (ze začátku) nemám?