Re: Zřizovací náklady na jiné jméno firm
>Dobrý den, prosím, prosím poraďte mi.
>
>Byla založena "XXX s.r.o.". Byly zakoupeny domény a
>zaplaceny nějaké poplatky za živnostenské listy a
>ověřování na úřadech. Na těchto dokladech figuruje XXX
>s.r.o. jako plátce.
>
>Při zápisu do obchodního rejstříku ovšem došlo k
>problému. Rejstříkový soud nechtěl povolit obchodní jméno
>XXX s.r.o., proto společnost byla nakonec zapsána jako
>"YYY s.r.o."
>
>Můžu teď zaúčtovat do zřizovacích výdajů společnosti
>YYY s.r.o. faktury a přijmove doklady vystavené na XXX
>s.r.o. ?
>
>Na dokladech je uveden
>název společnosti (který neodpovídá),
>adresa (která odpovídá, tá se neměnila)
>na některých i jméno jednoho ze společníků.
>Doklady byly uhrazovány společníky buď v hotovosti
>nebo z jejich soukromého BÚ.
>
>Moc děkuji za rady
>To jsem tedy taky sám zvědav, co poradí experti z účto. Proč při zpracování společenské smlouvy neověřil zpracovatel(advokát, notář), že nějaká firma už není pod tím názvem registrována? Jestli tedy mohu prosit o odpověď.
>
*** Podle mě je na rozhodnutí VH v jaké výši a které zřizivací výdaje přijme. Jinou věcí ale je, zda budou nákladem. Špatné ŽL bych tam nedávala. Ty domény s jiným názvem firma nějak využije? ***
*** Upřímně řečeno nevím, jestli si je nemůže dát do nákladů :-)) Já bych se zkrátka bála, že mi je správce vyhodí :-)). Všechno bych to řešila v tom rozhodnutí VH o přijetí zřizovacích výdajů, např. že je společnost uhradí ale nebudou zahrnuty do daňových nákladů. Podle mě je ale lepší vůbec to tam neuvádět (mohly by Vám třeba zvýšit zřizovací výdaje nad limit) a ať se dotyční o ten úlet společně podělí mimo firmu. To mluvím o těch ŽL. U těch domén, pokud budou využity společností, bych je (VH) přijala, uhradila a dala do nákladů - záleží zase na limitu. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 2. 2006 14:58
Dobrý den, prosím, prosím poraďte mi.
Byla založena "XXX s.r.o.". Byly zakoupeny domény a zaplaceny nějaké poplatky za živnostenské listy a ověřování na úřadech. Na těchto dokladech figuruje XXX s.r.o. jako plátce.
Při zápisu do obchodního rejstříku ovšem došlo k problému. Rejstříkový soud nechtěl povolit obchodní jméno XXX s.r.o., proto společnost byla nakonec zapsána jako "YYY s.r.o."
Můžu teď zaúčtovat do zřizovacích výdajů společnosti YYY s.r.o. faktury a přijmove doklady vystavené na XXX s.r.o. ?
Na dokladech je uveden
název společnosti (který neodpovídá),
adresa (která odpovídá, tá se neměnila)
na některých i jméno jednoho ze společníků.
Doklady byly uhrazovány společníky buď v hotovosti nebo z jejich soukromého BÚ.
Moc děkuji za rady