Re: SDM a 4 děti - co s tím?
Do daňového přiznání si všechny děti musíte uplatnit Vy.V řádku 75 opravdu uvedete do výše řádku 66/ tedy 11310/, ale potom pokračujete dále a v řádku 77 /21500-11310/ v ř.78 uvedete už vyplacené bonusy u zaměstnavatele a ř.79 je rozdíl nevyplaceného bonusu.Jen takový dotaz uplatnil jste si odčitatelnou položku na manželku ve výši 21720,- pokud neměla větší příjem než 38040. A u manželky jste uvedl odčitatelnou položku 38040.Peťa
zkuste si to cvičně zadat do zdejších šablon. viz výše šablony- finanční úřad-daně z příjmů, tam je formulář, který bude počítat za vás. mě tam ty bonusy na děti automaticky dopočítal.
Děti mohou být uvedeny všechny na jednom DP, rozdíl se dostane do bonusu (do řádku 77).
>Jsem zaměstnaný, manželka na MD. Máme 4 děti.
>V řádku 66 mi vyšla daň 11310 Kč. V řádku 75 je sleva
>na dani (na děti - mám 21500 Kč), ale je tam uvedeno,
>že lze uplatnit pouze do výše daně z řádku 66.
>Co bude při vyplňování DPFO správně:
>1) všechny děti uvést u sebe (celý rok jsem na ně
>uplatňoval daňové zvýhodnění ve mzdě)
>2) 2 děti napsat na sebe a 2 na manželku tak, abychom
>dodrželi ten dodatek v řádku 75?
>
>Děkuji za odpověď.
>Jaroslav
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2006 21:29
Jsem zaměstnaný, manželka na MD. Máme 4 děti.
V řádku 66 mi vyšla daň 11310 Kč. V řádku 75 je sleva na dani (na děti - mám 21500 Kč), ale je tam uvedeno, že lze uplatnit pouze do výše daně z řádku 66.
Co bude při vyplňování DPFO správně:
1) všechny děti uvést u sebe (celý rok jsem na ně uplatňoval daňové zvýhodnění ve mzdě)
2) 2 děti napsat na sebe a 2 na manželku tak, abychom dodrželi ten dodatek v řádku 75?
Děkuji za odpověď.
Jaroslav