Re: SZM a minimální základ daně
Ovšem kdyby Vám někdo ještě v r. 2005 zaplatil 5.300,-, nebo kdybyste se naopak rozhodla neuplatnit některé výdaje ve výši cca 5.300,- Kč, pak by se ustanovení o MZD nevztahovalo ani na Vás a nic by Vám nebránilo uplatnit SZM. Jen si napřed spočítejte na některé kalkulačce pro SZM, zda se Vám to vyplatí.
Re: SZM a minimální základ daně
To mně nenapadlo, tento postup je také možný, prostě neuplatnit nějaký výdaj.Ale pozor na DPH jestli jste plátce.
A také musíte pro SZM vyživovat alespoň jedno dítě žijící s Vámi v domácnosti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 2. 2006 22:11
Já i můj manžel máme každý svoji živnost a podnikáme víc jak deset let. Letos poprvé mi vyšel základ daně pod limitem zákl. daně, přesně 102 000,-. Manžel má základ daně 128 000,-. Můžeme využít SZM ?
Díky za odpověď
Jana