Prodej Tahače do Ruska?prosím?

• (neregistrovaný)

23. 2. 2006 10:31

Dobrý den,
    prodali jsme tahač do Ruska.. tedy prodali.. VF - je i zaplacená, ale tahač ještě nepřekročil hranice.. VF je v lednu...nemám potvrzené JCD o překročení hranice... je osvobozeno od DPH.. majitel firmy (autodoprava) mi tvrdí, že mám fakturu ponechat, že nevadí že nemám doklad o překročení hranic..... noooo... a já to tam nechci nechat... myslím, že je to blbě...
    Poradí mi někdo?

Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2006 11:35

Aňa (neregistrovaný)

Re: Prodej Tahače do Ruska?prosím?
      Píšete, že nepřekročil hranice?? To znamená, že jste ani ještě nevystavili JSD, nebo vystavili, tahač odjel, jen se Vám nevrátilo JSD???
      V druhém případě počkáte, až přijde potvrzené JSD a potom teprve můžete zahrnout do daň. přiznání=DPH, pokud by se ale JSD vůbec nevrátilo, musela byste tahač dodanit - odvést zpětně DPH a šlo by to z Vaší kapsy, protože těžko by Vám ruský odběratel dodatečně DPH zaplatil.
      Takže pátrejte po ´potvrzeném JSD a máte vyhráno.

• 23. 2. 2006 11:50

Blanka (neregistrovaný)

-------
      Díky moc, je to tak jak jsem si myslela, tahač stojí na parkovišti, JCD tím pádem není zajištěno. I když VF je zaplacena, fakturu vydanou zruším i úhradu. bylo hrazeno hotově.. a dám ji do dalšího období.. v tomto případě to vypadá že to bude až březem, protože se zatím pořád nic neděje, myslím tím, že by tahač vypadal, že překročí hranice alespoň v únoru....nojo.. a majitel mi tady říká, že si pořád přidělávám práci.. že se to tak běžně dělá...
      Blanka
      Jo, a ještě se zeptám? do kterého řádku na DPH se to píše? ať to nemusím hledaaaat, prosííííím.

• 23. 2. 2006 12:12

Aňa (neregistrovaný)

>>>Dobrý den,

>>Píšete, že nepřekročil hranice?? To znamená, že jste
      >>ani ještě nevystavili JSD, nebo vystavili, tahač
      >>odjel,
      >>jen se Vám nevrátilo JSD???
      >>V druhém případě počkáte, až přijde potvrzené JSD a
      >>potom teprve můžete zahrnout do daň. přiznání=DPH,
      >>pokud
      >>by se ale JSD vůbec nevrátilo, musela byste tahač
      >>dodanit - odvést zpětně DPH a šlo by to z Vaší kapsy,
      >>protože těžko by Vám ruský odběratel dodatečně DPH
      >>zaplatil.
      >>Takže pátrejte po ´potvrzeném JSD a máte vyhráno.
      >-------
      >Díky moc, je to tak jak jsem si myslela, tahač stojí
      >na parkovišti, JCD tím pádem není zajištěno. I když VF
      >je zaplacena, fakturu vydanou zruším i úhradu. bylo
      >hrazeno hotově.. a dám ji do dalšího období.. v tomto
      >případě to vypadá že to bude až březem, protože se zatím
      >pořád nic neděje, myslím tím, že by tahač vypadal, že
      >překročí hranice alespoň v únoru....nojo.. a majitel
      >mi tady říká, že si pořád přidělávám práci.. že se to
      >tak běžně dělá...
      >Blanka
      >Jo, a ještě se zeptám? do kterého řádku na DPH se to
      >píše? ať to nemusím hledaaaat, prosííííím.

Já bych to ani nerušila, fakturu máte vystavenou pro účto a že je zaplacená, to nevadí, ale důležité, aby jste mohli potom doložit FU, proč máte fakturu jako vývoz - osvobozenou pro účely DPH.
      Proto si pohlídejte, aby se opravdu tahač vyvezl a měla jste později to JSD potvrzené celním orgáńem, že vývoz byl uskutečněn.
      To máte samé, jako byste jim vystavila fa na platbu předem, také by Vám to zaplatili dopředu - jestli se Vám to dostane do tržeb v lednu, nebo v prosinci, to je jedno - důležité dodržet pro daň z příjmu Váš kalendářní/hospodářský rok.
      Daň.přiznání - ř. 430/načte se do součt.ř. 510

• 23. 2. 2006 12:21

Blanka (neregistrovaný)

-----
      No, tak to měl pravdu... dobře, fakturu i s úhradou ponechám, a jen hlídám jestli přijde potvrzené JCD, díky...no? a jestli nevyveze rus ven, tak to musím dodanit..
      Díky za řádek v přiznání DPH.
      Dííííky
      Blanka

• 23. 2. 2006 13:02

Aňa (neregistrovaný)

Ano dodanit a to zpětně ke dni vystavení faktury !!!
      Takže šup s tahačem do Ruska a hlavně na JSD musí být Vaše firma, jako vývozce, ne Rus - to si pohlídejte, jinak jste v průšvihu také.
      Vidím, že ve Vašem případě by bylo v takových "zbrklých" fakturacích raději vystavovat zálohovou fakturu - když chtějí platit dopředu.

• 23. 2. 2006 14:12

Blanka (neregistrovaný)

---
      Hm.. asi ano, tvrdili mi, že si to hned odveze, a když pořád připomínám JCD tak jim jdu na nervy...:(((
      tak díky:)))) mooooooooooooooooooooooc
      Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).