Re: Prodej Tahače do Ruska?prosím?
Píšete, že nepřekročil hranice?? To znamená, že jste ani ještě nevystavili JSD, nebo vystavili, tahač odjel, jen se Vám nevrátilo JSD???
V druhém případě počkáte, až přijde potvrzené JSD a potom teprve můžete zahrnout do daň. přiznání=DPH, pokud by se ale JSD vůbec nevrátilo, musela byste tahač dodanit - odvést zpětně DPH a šlo by to z Vaší kapsy, protože těžko by Vám ruský odběratel dodatečně DPH zaplatil.
Takže pátrejte po ´potvrzeném JSD a máte vyhráno.
-------
Díky moc, je to tak jak jsem si myslela, tahač stojí na parkovišti, JCD tím pádem není zajištěno. I když VF je zaplacena, fakturu vydanou zruším i úhradu. bylo hrazeno hotově.. a dám ji do dalšího období.. v tomto případě to vypadá že to bude až březem, protože se zatím pořád nic neděje, myslím tím, že by tahač vypadal, že překročí hranice alespoň v únoru....nojo.. a majitel mi tady říká, že si pořád přidělávám práci.. že se to tak běžně dělá...
Blanka
Jo, a ještě se zeptám? do kterého řádku na DPH se to píše? ať to nemusím hledaaaat, prosííííím.
>>>Dobrý den,
>>Píšete, že nepřekročil hranice?? To znamená, že jste
>>ani ještě nevystavili JSD, nebo vystavili, tahač
>>odjel,
>>jen se Vám nevrátilo JSD???
>>V druhém případě počkáte, až přijde potvrzené JSD a
>>potom teprve můžete zahrnout do daň. přiznání=DPH,
>>pokud
>>by se ale JSD vůbec nevrátilo, musela byste tahač
>>dodanit - odvést zpětně DPH a šlo by to z Vaší kapsy,
>>protože těžko by Vám ruský odběratel dodatečně DPH
>>zaplatil.
>>Takže pátrejte po ´potvrzeném JSD a máte vyhráno.
>-------
>Díky moc, je to tak jak jsem si myslela, tahač stojí
>na parkovišti, JCD tím pádem není zajištěno. I když VF
>je zaplacena, fakturu vydanou zruším i úhradu. bylo
>hrazeno hotově.. a dám ji do dalšího období.. v tomto
>případě to vypadá že to bude až březem, protože se zatím
>pořád nic neděje, myslím tím, že by tahač vypadal, že
>překročí hranice alespoň v únoru....nojo.. a majitel
>mi tady říká, že si pořád přidělávám práci.. že se to
>tak běžně dělá...
>Blanka
>Jo, a ještě se zeptám? do kterého řádku na DPH se to
>píše? ať to nemusím hledaaaat, prosííííím.
Já bych to ani nerušila, fakturu máte vystavenou pro účto a že je zaplacená, to nevadí, ale důležité, aby jste mohli potom doložit FU, proč máte fakturu jako vývoz - osvobozenou pro účely DPH.
Proto si pohlídejte, aby se opravdu tahač vyvezl a měla jste později to JSD potvrzené celním orgáńem, že vývoz byl uskutečněn.
To máte samé, jako byste jim vystavila fa na platbu předem, také by Vám to zaplatili dopředu - jestli se Vám to dostane do tržeb v lednu, nebo v prosinci, to je jedno - důležité dodržet pro daň z příjmu Váš kalendářní/hospodářský rok.
Daň.přiznání - ř. 430/načte se do součt.ř. 510
Ano dodanit a to zpětně ke dni vystavení faktury !!!
Takže šup s tahačem do Ruska a hlavně na JSD musí být Vaše firma, jako vývozce, ne Rus - to si pohlídejte, jinak jste v průšvihu také.
Vidím, že ve Vašem případě by bylo v takových "zbrklých" fakturacích raději vystavovat zálohovou fakturu - když chtějí platit dopředu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 2. 2006 10:31
Dobrý den,
prodali jsme tahač do Ruska.. tedy prodali.. VF - je i zaplacená, ale tahač ještě nepřekročil hranice.. VF je v lednu...nemám potvrzené JCD o překročení hranice... je osvobozeno od DPH.. majitel firmy (autodoprava) mi tvrdí, že mám fakturu ponechat, že nevadí že nemám doklad o překročení hranic..... noooo... a já to tam nechci nechat... myslím, že je to blbě...
Poradí mi někdo?
Blanka