Re: Jak vyřadit osobní auto z obch.majet
Vyřadíte ho po prodeji / s DPH/ a to tak,že o něm přestanete účtovat.Prodej samozřejmě zdaníte.
Re: Jak vyřadit osobní auto z obch.majet
Vracím se zpět ke své odpovědi. Pokud vyřazujete prodejem, zjistěte, jestli již nebyla v roce 2005 zaúčtována faktura o prodeji. Pokud ne, tak, tak zaúčtujete:
311 / 641.
Co se týká DPH: Pokud jde o auto osobní, u kterého nebyl uplatněn odpočet DPH, Tak prodej DPH nepodléhá. Pokud bylo auto nákladní nebo osobní-montážní, ze kterého šel uplatnit odpočet, Tak musíte DPH odvést v dodatečném přiznání.
Auto vyřadíte z podnikání zaúčtování 082 / 022 - počizovací cenu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 11:00
Dobrý den, prosím Vás, jak se vyřazuje auto z obch.majetku firmy? Vůbec netuším jak to zaúčtovat a jestli se to musí dát do daňových výnosů nebo jak. Bylo prodáno v roce 2005. Já ted nastoupila do firmy a náhodou jsem zjistila, že předešlá účetní ho vůbec nevyřadila, tak to chci udělat teď, ale netuším jak. Děkuji předem za ochotu