Re: Zaúčtování PHM
To ano v PÚ-ale já mám DE a dávala jsem PHM do provozní režie a FÚ mi je vyhodil-viz.tento zápis:,,Kontrolou výdajů na PHM u aut.xxx,kterým byl zabezpečován dovoz materiálu na staveniště,v měsíci xxxbylo zjištěno,že daň.subjekt nesprávně účtoval do provozní režie."Nepomohlo-že jsem tvrdila-že je to stejný daň.náklad jako materiál-bohužel program mi nerozlišuje materiál a dopravu materiálu.Tak kam to tedy patří??Na fa máme vždy zakázka včetně materiálu a dopravy-do příjmů jsme tedy dali.Výdaj je snad jen v jiné kolonce-ale pořád daňový.Jak to -prosím rozlišujete vy??A v PÚ dávám taky 501 PHM-ale už mám zas nervy-protože je to hospoda a vlastně jsou to jízdy na nákupy zboží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 2. 2006 11:01
Prosím o radu-DE-jak účtovat PHM-dle dokladů a jízd v jízdním deníku-kdy auto zároveň dopravuje materiál na zakázku a současně pro firemní režijní účely/např.vyřizování,jednání/.Děkuji za odpověď.