Re: ?výdaje %,když mám pohledávku a záva
Pokud jste v roce 2004 vedl DE nebo účetnictví, pak o pohledávku zvýšíte základ daně v dodatečném přiznání za 2004 (podle §23 odstavec 8 zákona o DP) a v roce 2005 ji zase vyndáte (pokud byla uhrazena v 2005) z ZD přes tabulku E. Závazku z prosince 2005 se to netýká.
A jak by to prosím bylo, kdybych později zase přecházel z paušálu na vedení DE?? Zase by se muselo něco upravovat dodatečnám přiznáním a nebo už předem s tím nějak počítat? A jak to srovnat před tím přechodem va DE ??
Lepší je s tím počítat a nemít "přetahované" závazky a pohledávky z roku na rok /pokuď to jde/. Jinak zase musíte dělat dodatečné přiznání.
Jo a k tomu roku 2005. Tu již zdaněnou pohledávku za rok 2004 prostě neuvedete v příjmech v daň.přiznání (a tudíž z ní nebudete počítat paušální náklady) pouze s ní budete počítat do Přehledů za SP a ZP za rok 2005. Tak je to nejčistší, i když jsou 2 varianty...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 2. 2006 11:06
Dobrý den,
můžu uplatnit za rok 2005 výdaje 50%, když mám 1 nezaplacenou pohledávku z roku 2004 a z prosince 2005 závazek (1 FA za telefon, zaplacená dle datumu splatnosti v lednu 2006)?
Děkuji za odpoveď !!!!!!!!!!!
Jestli je problém v té pohledávce, udělal bych tedy, že mi byla v roce 2005 zaplacena.Abych se jí zbavil.
Ještě jednou děkuji za radu a návod jak na to.