Re: pro Zdenu , poradíte ?
Tak už jsem tady. Na Vaši otázku, jak bych toto řešila já: jako první bych se zajímala, zda to lze jednoduše sprovodit ze světa, aniž bych musela cokoliv řešit.
Vedete účetnictví, nebo daňovou evidenci?
Jste plátcem DPH? Pokud ano - bylo to nákladní auto?
Už jste o něm nějak účtoval či evidoval?
Jestli čekáte radu, jak dostat dvacet tisíc za chlazení do nákladů či výdajů, tak Vás zklamu.
>>auto jsem koupil za 70 000,- a za tři měsíce prodal
>>za 50 000,-
>>Z tohoto auta jsem demontoval chlazení ,které jsem
>>použil na jiný vůz v podnikaní. Jak by jste toto
>>řešila ? Děkuji Vašek
>
>Vašku, vydžte to ještě alespoň do večera. DĚKUJI ZA NÁZOR , MÁM O ČEM PŘEMÝŠLET
Promiňte že se vměšuji, ale v čem je podstata problému ? Auto jste koupil a asi i částečně odepisoval, pak ho prodal, zůstatková cena celá do nákladů daňových, prodejní cena do příjmů daňových. To v případě, kdy auto bylo vloženo do majetku. Pokud nebylo vloženo, pak se nevztahuje osvobození podle § 4 (nedodržen časový test), nicméně podle § 10 je základem daně příjem snížený o prokazatelné výdaje vynaložené na jeho dosažení, tedy u vás je základem daně nula, myslím že není co řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 12:13
auto jsem koupil za 70 000,- a za tři měsíce prodal za 50 000,-
Z tohoto auta jsem demontoval chlazení ,které jsem použil na jiný vůz v podnikaní. Jak by jste toto řešila ? Děkuji Vašek