Dědictví po dítěti

• (neregistrovaný)

23. 2. 2006 12:31

Nechala jsem přepsat polovinu domu na syna.Jsem vdova a on svobodný.Začal svoji polovinu domu renovovat a vzal jsi na to půjčky.Na koho v případě jeho smrti přejde majetek,má ještě bratra,a popřípadě nesplacené půjčky.Děkaji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2006 12:43

Radka (neregistrovaný)

Re: Dědictví po dítěti
      dluhy i majetek pokud nenapíše závěť přejdou na rodiče, tj. na vás.

• 23. 2. 2006 12:58

bdm (neregistrovaný)

*** Záleží na situaci, která by byla v době je smrti. Dluhy přecházejí jen do výše ceny nabytého dědictví. Pročtěte Obč.Z od §460 ***

• 23. 2. 2006 13:18

Radka (neregistrovaný)

pokud by se mělo odpovědět na takhle stručně zadanou otázku, bylo by tam více kdyby...předpokládala jsem, že když má půjčky na renovaci své půlky, budou dluhy nižší, než hodnota domu:-)
      to by se pak muselo studovat i to, zda žije či nežije s někým ve společné domácnosti, zda nemá za zády matky splozeno nějaké dítko, zda se nezachová k němu matka tak, že by nedědila a dědil by bratr.......i když otázka kdo bude dědit po mém žijícím synovi mi připadne tak morbidní (mě by to asi nezajímalo, i kdyby byl po smrti...)

• 23. 2. 2006 15:57

Li (neregistrovaný)

No představa, že se matka vdova (a třeba důchodkyně) ocitne v zadluženém baráku a možná třeba i bez střechy nad hlavou je taky docela morbidní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).