Re: Faktura v EURech-pomóc!!
Založit valutovou pokladnu je otázka minuty, založit devozivý účet otázka jednoho dne. Stejně ale musíte pro účetnictví evidovat faktury v cizí měně i v korunách.
uhrada v EUR v hotovosti - kurz CNB v den uhrady; dale zalozeni valutove pokladny (opravdu to trva minutu); udelate si analytiku 211/xxx - EUR pokladna, cisla dokladu napri. EUR01; pak vlozite EURA na BU, tim vynulujete pokladu a penize vam pribudou na uctu v ceskych Kc - uctuje se vydej z pokladny kuzem CNB, prijem kurzem banky (to co vam opravdu pripisou) - rozdil je kurzovy rozdil
paní Ilono MOOOC děkuji! Tak polopatě a skvěle řečeno (a napsáno). Díky - provedu - udělám... :-))
Jak už jsem psala jinde, nějak mi to vzhledem k blížícím se uzávěrkám a jiným pracovním věcem přestává myslet.... a po hádce s šéfem už vůbec nemyslím na nic... :-((
Děkuji všem za ochotu!! Vždy se tu odreaguji...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 14:29
Začínám mít problém a moc prosím o pomoc - radu. Teď mi bylo sděleno, že budeme vystavovat fakturu v EURech a příjem bude ihned v hotovosti taky v EURech. Jde o vývoz služby... Ale: já nemám valutovou pokladnu a ani valutový účet! Jak se EUR "zbavit"... /tedy utratit bych je uměla.../ a jak o tom účtovat? bylo by možné, že bych ty EURa vložila do banky na korunový účet a tuto částku v Kč pak uvedla na fakturu?