Re: Co hrozí??
to jste se prepsala jen v datumu (na te fakture) nebo jste se prepsala ted pri dotazu a problem je jinde?
"22.5.05 - 21.5.05" mi nejak nedava smysl
§ 26 Vystavování daňových dokladů
(1) Plátce, který uskutečňuje zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně, je povinen na vyžádání za každé zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně pro osobu povinnou k dani nebo právnickou osobu, která není založena nebo zřízena za účelem podnikání, vystavit daňový doklad, a to nejpozději do 15 dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění nebo plnění osvobozeného od daně s nárokem na odpočet daně a do 15 dnů ode dne přijetí platby, pokud k přijetí platby došlo před uskutečněním zdanitelného plnění a plátci vznikla k datu přijetí platby povinnost přiznat daň na výstupu; pokud plátci nevznikla povinnost přiznat daň při přijetí platby před uskutečněním plnění, daňový doklad při přijetí platby nesmí vystavit. Údaje o dani a základu daně se na daňových dokladech uvádějí v české měně.
Můžete mi Ilono ukázat tu větu, kde se píše o povinnosti vystavit doklad ke dni UZP ?
Překlepla jsem se služba je poskytována od 22.5.2005-21.5.2006, ale datum vystavení a DUZP na faktuře je 20.5.2005. Zrovna v tomto případě to vyšlo do stejného zdaňovacího období, takže bych to asi ani tak moc neřešila, ale hrozí mi kontrola z finančáku, a já netuším, co je může napadnout při kontrole :o)
Re: Pro Ilonu
588/1992 Sb.
§ 12
Vystavování daňových dokladů, dokladů o použití a jejich obsah
(1) Plátce je povinen vyhotovit za každé zdanitelné plnění pro jiného plátce daňový doklad. V případě uskutečnění zdanitelného plnění podle §7 odst. 2, 4, 5 a 7 je plátce povinen vyhotovit doklad o použití, případně daňový doklad, pokud se jedná o zdanitelné plnění pro jiného plátce. Daňový doklad nebo doklad o použití plátce vystaví nejpozději do 15 dnů od uskutečnění zdanitelného plnění, n e j d ř í v e však dnem uskutečnění zdanitelného plnění.
235/2004 Sb.
§ 26
Vystavování daňových dokladů
(1) Plátce, který uskutečňuje zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně, je povinen na vyžádání za každé zdanitelné plnění nebo plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně pro osobu povinnou k dani nebo právnickou osobu, která není založena nebo zřízena za účelem podnikání, vystavit daňový doklad, a to nejpozději do 15 dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění nebo plnění osvobozeného od daně s nárokem na odpočet daně a do 15 dnů ode dne přijetí platby, pokud k přijetí platby došlo před uskutečněním zdanitelného plnění a plátci vznikla k datu přijetí platby povinnost přiznat daň na výstupu; pokud plátci nevznikla povinnost přiznat daň při přijetí platby před uskutečněním plnění, daňový doklad při přijetí platby nesmí vystavit.
Jak vidíte, vypadlo to "nejdříve dnem uskutečnění". Čili doklad lze vystavit i před dnem uskutečnění ZP
ono to dle meho "vypadlo" z duvodu, ze dan. doklad lze za urcitych okolnosti vystavit i pred ZP - pri prijeti platby (zalohy) .... chapu váš vyklad - co neni zakazano, je povoleno (nevim, jestli neni zakazano nekde jinde).. ale stejne bych si netroufla vystavit fakturu pred ZP (i kdyby bylo placeno predem - na to se vystavuje danovy doklad o potvrzeni prijeti platby, ne faktura)
Ilono, u služby ale uskutečnění zdanitelného plnění může být ještě před poskytnutím služby, viz
§ 21/6a
(6) Při poskytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné
a) dnem jejího poskytnutí nebo dnem vystavení daňového dokladu s výjimkou splátkového nebo platebního kalendáře nebo dokladu na přijatou platbu, a to tím dnem, který nastane dříve
Umožnili vystavit daňový doklad na službu, která se ještě neprovedla (neplatí to u dodání zboží).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 15:09
Dobrý den,
chci se zeptat, jelikož jsem v tom ze začátku hodně tapála, tak jsem udělala i dost chyb.
Chci se zeptat, co teď s tím.
Mám vystavenou fakturu s DUZP 20.5.2005, datum vystavení 20.5.2005, ale fakturuji za předplacenou službu na období od 22.5.2005 - 21.5.2005. Je to špatně, ale co teď s tím??