Re: Vývoz zboží, jeho montáž a doprava
Vývoz:-)
Já jsem to účtovala dříve do účta i DPH svým kurzem dle interní směrnice, než jsem narazila na příspěvek jedné nejmenované časté školitelky, která tvrdila, že do DPH zásadně celním kurzem z JSD.
Je mi jasné, že u dovozu je to v zákoně jednoznačně řečeno, ale u vývozu to tak zřejmé není, tam je jen odkaz, co je daň.dokladem, ale např. před týdnem jsem byla na školení u jiného vysoce kvalifikovaného školitele a ten zase je názoru, že vůbec není nutné u vývozu přepočítávat do daň.přiznání dle celního kurzu, že to nemá na nic vliv a také to zákon nepřikazuje.
Jsem stejného názoru...
Přepočítávám sice i nadále celním kurzem, ale nechci Vám to vnucovat. Podle mne je to nejasnost v zákoně.
Jednou jsme se s FU dohadovali ohledně výše uvedeného dodání a pořízení zboží z EU a do EU dle hlášení mezi čl.státy.
Oni používají jiný kurz, než my, takže jsme se nesešli, nedala se přesně zjistit částka v EUR, protože na FU na hlášení z EU měli jen částku přepočtenou na CZK.
Re: Vývoz zboží, jeho montáž a doprava
**
Jasně, že vývoz je osvobozený, ale jde o ten přepočet plnění, který se uvádí do daň.přiznání.
Do účta = denní kurz ČNB(nebo ten, co máte ve směrnici...), takže tržby máte O.K.
Do daň.přiznání=DPH - je právě ten rozpor - buď denní = viz výše, nebo právě ten celní z JSD (tento přepočet může napadnout pouze FU, ale když se zamyslíte, tak to opravdu nemá na nic vliv....)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 2. 2006 15:35
Prosím teď jsem dost zmatená. Když vyvýžím zboží podle JCD účtuji to do účetnictví podle kursu ČNB nebo podle celního kursu, když mám vystavenou fakturu v EURECH. Myslím, že podle ČNB, ale už jsem ze všeho zmatená. Ď.