Re: Prosím mzdovou účetní spěchá
To už vím, ale nevím, jak se počítá mim. vym. základ, když měl zaměstnanec 5 dnů paragraf na dítě.Když bude mít neplacené volno, tak vím, že si zaplatí minimální pojistné(prostě,aby měl za měsíc mim.1022 Kč zaplaceno)Nevím, jak se mám dopočítat mim. základu v tomto případě. Můžete mi někdo napsat postup? Díky
Zdravotní pojistné musíte v tomto případě odvést z alikvotní části MM. Tedy 7570:31x26=6350.- Kč. Předpokládám, že šlo o výplatu za leden 2006 a zaměstnanec má minimální mzdu. Za dobu čerpání nemocenských dávek se zdrav.pojistné neodvádí.
Moc děkuji. Mám program, který to neumí spočítat, tak to vypočítám ručně. Ještě pro kontrolu:Hrubá mzda 5850,- z toho soc. poj.Zdravotní vypočítám ze základu 6350 pro zaměstnance(4,5%) a tento základ mám použít i pro výpočet zaměstnavatele(9%)?Nebo mám 9%vypočítat ze skutečné hrubé mzdy a doplatek celý strhnout zaměstnanci? Tohle ještě nevím. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 19:05
Dobrý den, mám tu problém s jedním zaměstnancem. Má minimální mzdu. Měl 5 dnů ošetř.člena rodiny. Udělala jsem výplatu s tím, že mu vyšlo hrubého asi 5800 a z této částky vypočetla odvody. Ale na VZP mi říkali, že to mám špatně, že musím vypočítat pojistné z ´"nějakého mim základu" asi 6300. Máte s tím někdo zkušennosti? Moc děkuji