Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 20:31
Do r. 2005 jsem nemusela platit jako zaměstnaná OSVČ žádné zálohy ani doplácet pojištění - vždy jsem uváděla 0 (i po poradě s mojí paní referentkou na sociální správě).
Za r. 2005 mám příjem z podnikání 34000 Kč (opět nedosahuji stanovený minimální limit). Mám vždy potvrzení ze zaměstnání o příjmu vyšším než 86000.
Přesto se zde objevují názory, že vedlejší OSVČ musí platit zálohy 558,- Kč.
Znám plno podnikatelů, kteří sociální pojištění neplatí s tím, že na důchod od státu "kašlou" a že si finance na důchod "zařídí" jinak. Podávají Přehledy s 0 vyměřovacím základem.
Jak je to vlastně s povinností platit sociální pojištění - když ke všemu jsem docela slušně pojištěná ze zaměstnání.
Není to o tom, že: "když chceš důchod, tak máš povinnost platit pojištění, ale když ho nechceš, tak povinnost platit nemáš".
Děkuji za názory.