Re: zaměstnání a OSVČ
Logicky si myslím, že sociálce by mělo stačit i potvrzení o příjmu, které máte. Pokud ne, tak bych se na OSSZ hádala.
Na OSSZ mají určitě přehledy od Vašeho bývalého zaměstnavatele, kde je uveden vyměřovací základ. I tam by si to mohli ověřit.
Znám ale úředníky .......
Na druhou stranu, když zaměstnavatel odmítne vydat potvrzení, tak bych to u něho zkusila napřed po dobrém a pak třeba i po zlém.
Šla bych se stížností na FÚ a na pracovní úřad, stížnost na zaměstnavatele bych zaslala i na OSSZ. Když úřady chtějí potvrzení, tak by měly mít i možnost na zaměstnavatele zatlačit tak, aby toto potvrzení vydal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 22:36
Prosím o radu, jak vyřešit zapeklitý problém. Celý rok 2005 jsem OSVČ-vedlejší činnost. V prosinci 2005 jsem změnila zaměstnavatele.
S předchozím zaměstnavatelem jsem se rozešla v ne moc dobrém. Teď potřebuji Potvrzení o tom, že jsem za celý rok měla vyměřovací základ pro stanovení sociálního pojistného vyšší než 86220,-. Toto potvrzení však od bývalého zaměstanavatele již nedostanu (u současného zaměstnavatele mi jeden měsíc nestačí).
Mám samozřejmě Potvrzení o příjmu od 01-11/05, kde je částka pro stanovení pojistného vypsána. Podle mého je to dostatečný doklad o tom, jaké příjmy jsem měla. Ale ......
Prosím o názory. Zítra budu volat na moji sociálku, takže se dozvím asi pro mne nepříjemnou zprávu, ale zajímají mně i názory zde.