Re: Odečet daňové ztráty.
To ne. Loni jste musela zaplatit daň z pronájmu ze základu daně 80 tis.
Ztráta z podnikání 100 tis. vám zůstala. Letos si odečtete od základu daně z podnikání /musí být vyšší než minimální základ daně/ ztrátu z loňska ve výši 100 tis. - nebo odečtete jen část ztráty tak, abyste mohla uplatnit nezdanitelné položky.
Re: Odečet daňové ztráty.
nemyslím si, že byste loni platila daň z pronájmu, měla jste celkový základ daně -20000, takže ztrátu, neplatila jste nic. Letos si těch 20 tisíc odečtete na ř. 44 (není li samozřejmě větší než ř.41)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 2. 2006 22:49
V loňském roce jsem měla ztrátu z podnikání přibližně ve výši 100 tis., ale zisk z pronájmu ve výši 80 tis. Takže celková moje ztráta byla 20 tis. Letos už nic nepronajímám, ale mám z podnikání zisk více než 100 ti. Pokud si budu chtít odečíst ztrátu z loňského roku, budu odečítat jen ztrátu z podnikání nebo ztrátu sníženou o příjem z pronájmu? Děkuji