Vyúčtování daně vybírané srážkou

• (neregistrovaný)

18. 2. 2014 21:26

Mám dotaz ohledně Vyúčtování daně vybírané srážkou: povinnost srazit daň je v okamžiku vyplacení odměny (mzdy). Povinnost odvést daň je do konce následujícího měsíce po měsíci, kdy došlo k výplatě. Jak to tedy mám uvést v přiznání, když byla daň sražena např. v lednu a zaplacena v únoru? Sloupeček 1, 2 a 8a (sražená daň) do ledna a sloupec 10 (vyplacená daň) do února? Ještě jeden dotaz ohledně vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti: řádek 05 - počet zaměstnanců k poslednímu dni kalendářního měsíce - mám sem započítat například i zaměstnance na dohodu o provedení práce - zdaněno srážkovou daní, když měl sepsánu dohodu na obodbí 1.3.2013-31.12.2013, ale poslední příjem měl v září 2013 - pak až do konce roku nic... Poradí mi prosím někdo? Moc moc děkuji Martina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2014 11:24

Rop

Plátce - příjemce služby autora
      Poplatník - autor

a) povinnost odvést srážkovou daň má plátce - viz § 7 odst. 6 a § 36 odst. 2 písm t) zákona o daních z příjmů
      b) této povinnosti nelze nijak utéct
      c) vy máte možnost sraženou daň vyúčtovat, pokud příjmy, ze kterých byla sražena daň zahrnete do daňového přiznání - viz § 36 odst. 7 zákona o daních z příjmů
      d) vy rozhodně nikoho nezatěžujete - se podívejte čí to je návrh (úřednická vláda Miloše Zemana) a kdo to schválil (senát pod vedením sociální demokracie) a že k tomu Komora daňových poradců zpracovala více než 50 stránkový dokument připomínek, a že je nikdo nevzal v potaz ... já jenom doufám, že bude líp - a to ne kvůli straně ANO, ale kvůli tomu, že novou náměstkyní ministra financí pro daně je Simona Hornochová (sama daňová poradkyně)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).