Re: Všes nezaplacená soc a zdrav - nedaň
O včas nezaplacené odvody SZ a ZP v roce podání DP zvýšíte v DP základ daně (přes tabulku E u FO). V přiznání za další rok, kdy jste je zaplatili, ale nemáte je v nákladech (účetně) o úhradu zase naopak snížíte ZD (opět přes tabulku E).
U té SD se nezkoumá, kdy jste ji zaplatili, jde do HV toho roku, do kterého účetně patří, tedy u vás do 2004 (samozřejmě pokud jste ji tam naúčtovali). Do N roku 2005 daň za rok 2004 už dát nesmíte !
Re: Všes nezaplacená soc a zdrav - nedaň
jestli jsem to dobře pochopil paní Hano, jde o OSVČ, ne o PO, ty řádky o kterých píšete jsou pro PO, ne ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 2. 2006 11:57
Pokud se nezaplatili včas v posledním termínu v lednu 06 odvody za soc. a ZP za rok 2005, mají se tyto odvody v daňovém přiznání vyloučit nedaňově. Myslela jsem, že tím i nedaňové zůstavají napořád. Nyní mě ale zviklala kolegyně účetní, která mi tvrdí, že po zaplacení v příštím roce si je můžu hodit do daňových? Je to možný?
Vedeme podv. účetnictví, OSVČ.
To samé se sil. daní. Byla v roce 2004 nezaplacena, kolegyně ji nedala do nákladů za rok 04, aby ji nemusela nedaňově vyhazovat, ale to je přece krávovina, ne? V podvojku nezáleží na tom, kdy je zaplaceno, ale kdy jsou skutečný náklady? Potvrďte mi, že už z toho neblbnu.