Re: kontrola z FU -DE-POMOC!!!
To že máte 2x příjem a DPH vám jistě nevytknou, ošidila jste se vy, stát na tom vydělal. Zálohové faktury jsou nic, zvlášť když nejsou uhrazené, není ani povinnost je vystavovat, za ty vám nic neřeknou. U těch již uhrazených faktur vy přece vůbec nevíte, že již byly uhrazené, zkuste je klidně nechat v pohledávkách a příjem k nim zaúčtujete až po kontrole. A hlavně nepanikařte, kolikrát kontrola to co vám se zdá očividné ani neobjeví, jsou to lidé zvenčí, nevidí do vaší firmy jako vy.
Děkuju,ale pravě jste mě rozbrečela(nic ve zlém)-už týden jsem nic nejedla...Pak ještě jedna otázka - absolutně nesedí stav závazků a pohledávek uvedených v DP se skutečností - je to bohužel hrozný klient - ale je to v rodině,tak to musím dělat...a až teprv teď jsem to dík té kontrole mohla dát trochu dohromady( s některými lidmi holt není domluva).
Tak pokud to nemá nějaký významný vliv na základ daně :-). Něco vám taky najít musej, aby jim v práci věřili, že byli na kontrole :-).Já nejsem naštěstí ženská :-), tak to tak neprožívám jako vy a pak mám i zkušenost, že se nestačím divit, co po mně chtějí doložit a přitom do očí bijící "problémy" přejdou bez povšimnutí. A i kdyby vám něco našli, vždy jsou tu ještě opravné prostředky, žádost o prominutí penále z důvodu tvrdosti zákona apod., vždycky se s tím dá ještě dodatečně něco dělat. Hlavně buďte slušná, korektní, když něco budou chtít, řekněte jim že samozřejmě ano, jen to musíte dohledat, nechte si na to dát trochu času a chodte se sem radit co s tím :-).
já vám dám jednu hned teď. po přízni řízni. pokud cokoliv doměří, nevysvětlíte, že je to kvůli tomu, že dělá šachy v dokladech, že v tom má brajgl. vždycky budete vy ta co to zvorala:-(
ale klídek, N. má pravdu. třeba ta kontrola byla zahájena z nějakýho důvodu, a vůbec nebudou projíždět všechno:-)
Já Vás úplně chápu, jsem také takový nervák, snažím se mít také všechno v nejlepším pořádku, jako vy a tohle by mne také rozhodilo. Držím Vám strašně moc palce , ty finančáci jsou , ale také lidi a když vidí, že se snažíte mít věci vpořádku, tak tolik neškodí. Pán přede mnou má absolutní pravdu, chtělo by se naučit řešit věci až nastanou a to my ženský moc neumíme.My už malujem čerty na zeď a kolikrát zbytečně. Držte se Irča
Tak něco se dohledá, něco vyrobí ...... :-). My vám tu neradíme dělat daňové podvody, ale když klientovi řeknete, že berňák po vás chce ten a ten doklad a že ho od něj nemáte, divila byste se, jak jsou někteří podnikatelé najednou schopní sehnat jakýkoli doklad :-)
vy teda máte o těch berňácích mínění:-( pokud např. nesedí pohledávky, závazky atd. co vám říkají pomůcky? pokuta za účetnictví??? i to, co nemá vliv na základ daně je při kontrole dost důležité, aby poplatník vyšel s čistým štítem a bez finančního postihu:-)
Re: Pro RadkuB
nebudete tomu věřit, ale v písí, kde mám net, nemám word. tudíž si to musím přeposlat do práce, abych si to mohla otevřít:-). protože doma v laptopu, kde mám word, nemám zase net. (a nedělám si srandu, holt jsem ženská a mám jiné priority než domácí počítačovou síť:-))) ale až si to přečtu, napíšu vám mejlíka. sama jsem zvědavá. hned v pondělí vám přiletí holub.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
24. 2. 2006 19:27
Dobry večer,čeka mne kontrola na všechny daně.Zjistila jsem,že klient několikrat vystavil paragon na zalohu a pak při předani prace se se zákazníkem domluvil,vystavil paragon na celou častku a ten zákazníkův původní vyhodil- ale toto mi nesdělil,takže mam 2x zúčtovaný příjem a 2xodvedenou DPH.Totéž udělal u několika zálohových faktur,kdy zákazník neuhradil zálohu do doby vystavení faktury a ty v pohledávkách potom zůstaly neuhrazené (na faktuře na celou častku samozřejmě o záloze nic není).A do třetice jsou v pohledávkách faktury,na které mi nedal ppd - nemám je tedy v příjmech,ale dnes jsem se dozvěděla,že už jsou dávno zaplacené!!! (asi po této kontrole začnu vyšívat:-))Da se s tím něco udělat? Co třeba snížit příjmy o částku přijatých zdvojených záloh a proti tomu úhrada pohledávek,jenže jak abych nehnula s konečnou výší příjmů,kterou mám v DP(když už mám zahájenou kontrolu?)