Re: kontrola z FU -DE-POMOC!!!
To že máte 2x příjem a DPH vám jistě nevytknou, ošidila jste se vy, stát na tom vydělal. Zálohové faktury jsou nic, zvlášť když nejsou uhrazené, není ani povinnost je vystavovat, za ty vám nic neřeknou. U těch již uhrazených faktur vy přece vůbec nevíte, že již byly uhrazené, zkuste je klidně nechat v pohledávkách a příjem k nim zaúčtujete až po kontrole. A hlavně nepanikařte, kolikrát kontrola to co vám se zdá očividné ani neobjeví, jsou to lidé zvenčí, nevidí do vaší firmy jako vy.
Děkuju,ale pravě jste mě rozbrečela(nic ve zlém)-už týden jsem nic nejedla...Pak ještě jedna otázka - absolutně nesedí stav závazků a pohledávek uvedených v DP se skutečností - je to bohužel hrozný klient - ale je to v rodině,tak to musím dělat...a až teprv teď jsem to dík té kontrole mohla dát trochu dohromady( s některými lidmi holt není domluva).
Tak pokud to nemá nějaký významný vliv na základ daně :-). Něco vám taky najít musej, aby jim v práci věřili, že byli na kontrole :-).Já nejsem naštěstí ženská :-), tak to tak neprožívám jako vy a pak mám i zkušenost, že se nestačím divit, co po mně chtějí doložit a přitom do očí bijící "problémy" přejdou bez povšimnutí. A i kdyby vám něco našli, vždy jsou tu ještě opravné prostředky, žádost o prominutí penále z důvodu tvrdosti zákona apod., vždycky se s tím dá ještě dodatečně něco dělat. Hlavně buďte slušná, korektní, když něco budou chtít, řekněte jim že samozřejmě ano, jen to musíte dohledat, nechte si na to dát trochu času a chodte se sem radit co s tím :-).
já vám dám jednu hned teď. po přízni řízni. pokud cokoliv doměří, nevysvětlíte, že je to kvůli tomu, že dělá šachy v dokladech, že v tom má brajgl. vždycky budete vy ta co to zvorala:-(
ale klídek, N. má pravdu. třeba ta kontrola byla zahájena z nějakýho důvodu, a vůbec nebudou projíždět všechno:-)
Já Vás úplně chápu, jsem také takový nervák, snažím se mít také všechno v nejlepším pořádku, jako vy a tohle by mne také rozhodilo. Držím Vám strašně moc palce , ty finančáci jsou , ale také lidi a když vidí, že se snažíte mít věci vpořádku, tak tolik neškodí. Pán přede mnou má absolutní pravdu, chtělo by se naučit řešit věci až nastanou a to my ženský moc neumíme.My už malujem čerty na zeď a kolikrát zbytečně. Držte se Irča
Tak něco se dohledá, něco vyrobí ...... :-). My vám tu neradíme dělat daňové podvody, ale když klientovi řeknete, že berňák po vás chce ten a ten doklad a že ho od něj nemáte, divila byste se, jak jsou někteří podnikatelé najednou schopní sehnat jakýkoli doklad :-)
vy teda máte o těch berňácích mínění:-( pokud např. nesedí pohledávky, závazky atd. co vám říkají pomůcky? pokuta za účetnictví??? i to, co nemá vliv na základ daně je při kontrole dost důležité, aby poplatník vyšel s čistým štítem a bez finančního postihu:-)
Re: Pro RadkuB
nebudete tomu věřit, ale v písí, kde mám net, nemám word. tudíž si to musím přeposlat do práce, abych si to mohla otevřít:-). protože doma v laptopu, kde mám word, nemám zase net. (a nedělám si srandu, holt jsem ženská a mám jiné priority než domácí počítačovou síť:-))) ale až si to přečtu, napíšu vám mejlíka. sama jsem zvědavá. hned v pondělí vám přiletí holub.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2006 19:27
Dobry večer,čeka mne kontrola na všechny daně.Zjistila jsem,že klient několikrat vystavil paragon na zalohu a pak při předani prace se se zákazníkem domluvil,vystavil paragon na celou častku a ten zákazníkův původní vyhodil- ale toto mi nesdělil,takže mam 2x zúčtovaný příjem a 2xodvedenou DPH.Totéž udělal u několika zálohových faktur,kdy zákazník neuhradil zálohu do doby vystavení faktury a ty v pohledávkách potom zůstaly neuhrazené (na faktuře na celou častku samozřejmě o záloze nic není).A do třetice jsou v pohledávkách faktury,na které mi nedal ppd - nemám je tedy v příjmech,ale dnes jsem se dozvěděla,že už jsou dávno zaplacené!!! (asi po této kontrole začnu vyšívat:-))Da se s tím něco udělat? Co třeba snížit příjmy o částku přijatých zdvojených záloh a proti tomu úhrada pohledávek,jenže jak abych nehnula s konečnou výší příjmů,kterou mám v DP(když už mám zahájenou kontrolu?)