Re: Účet 249
S tím samozřejmě souhlasím, jenže když už na tom účtě mají zůstatek ..... Jinak se mluvilo o jednateli, možná to ani není společník, i když neznám jednatele, který by půjčoval společnosti ve vlastnictví někoho jiného :-))
Re
Ano, na účtě 269 je již zústatek předchozích let. Co jsem dohledala účtovaly se sem vklady jednatele (společníka) v případě nedostatku financí ve společnosti. Nyní je peněz "dostatek" a tak jednatel chce tento účet zlikvidovat. Mohu to tedy rovnou odúčtovat z toho účtu 265, nebo ho nejpreve mám přeúčtovat na tu 365. Ono tam stále nějaký zůstatek zůstane.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 2. 2006 19:52
Jsou správně zaúčtovány vklady jednatele na účet 249? Předchozí účetní na tento účet účtovala veškeré finanční vklady jednatele v momentě, kdy byla třeba v pokladně v mínusu? Nyní je v pokladně finanncí dostatek a jednatel chce vyplatit tyto peníze a zlikvidovat tím účet 249. Je to možné takto účtovat?