Re: Také kontrola fu
jsou dvě varianty. držet ústa a věřit, že si toho nevšimnou.
a druhá: v protokole o zahájení kontroly by se měli ptát, zda vám jsou známé důvody pro podání dod. přiznání. tam říct ano, kdy jste to zjistila a co přesně. pak to nelze doměřit a vztahuje se na to penále menší (viz. dodat. přiznání) kdyby se neptali, sama trvat na zapsání důvodů do protokolu. (velký význam to má pokud je chyba větší - cca 50tis. na dani, pak nelze trestně stíhat)
Re: Také kontrola fu
>>>>>Také jdu na kontrolu na FU - dan z příjmu, nyní když
>>>>>si kontroluji
>>>>>pro jistotu doklady zjistila jsem chybu v DPH. Co s
>>>>>tím???
>>>>>Díky
>>>>
>>>>Pokud jdou na kontrolu DzP a najdou chybu v DPH,
>>>>můžou
>>>>rozšířit předmět kontroly i na DPH. Takže máte ještě
>>>>čas podat dodatečné a tím tomu předejít, aby
>>>>kontrolovali i DPH, nebo doufat, že si toho nevšimnou
>>>>nebo si to
>>>>nechají na příště :-)
>>>
>>>to jsou ještě úřady, kde se dělá jen jedna daň a ne
>>>komplexní kontrola?
>>
>>No jasně, klientovi přišli na kontrolu DPPO za tři
>>roky dozadu a jen tak se zmínili, že jestli najdou
>>něco k
Radko , tak to abychom se zde moc neotřeli
>>DPH, že by kontrolu hned rozšířili :-). Ale nenašli
>>nic ani k DPPO, tak nic nerozšiřovali :-)
>
>my děláme kontroly jedině komplexní - dpfo/dppo, dph,
>dsl. a mám pocit, že většina FÚ taky. aspoň ty větší
>by teda měly, jinak je to o ničem:-(
Re: Také kontrola fu-RadkaB
nesmekejte, původně byl úplně jiný důvod:-))) štvaly mě tu lži o berňáku -takový to - přišli, bezdůvodně doměřili, jsou to baby zapšklý, který nic neumí. .... a hlavně tu dost lidí ohledně kontrol podává dost mylné výklady zákona (pane N. to jste nebyl jen vy, bylo tu víc nesmyslů:-)
a vy jste snad někdy měl??? (kdo to psal - za kamarády bych ji nechtěl???) nesklouznu, nebojte. jen nevím jak dlouho sem budu nakukovat:-) momentálně nejsem moc schopna pohybu tak se nudím u počitadla. ale za pár dní bude líp, tak ráda vypadnu a nebude čas:-)
A stejně smekám!! Už taky kvůli tomu, že se přiznáte, že k "nim" patříte....:-)) Nic ve zlém...a taky si myslím, že jsou tu ještě jiní z FÚ (bývalí i současní), někdy jsem měla právě ten pocit "díky" té aroganci, s kterou odpověděli. U vás si právě vážím toho, že se snažíte poradit (i s humorem..) i nám zmatkujícím. Mě právě zaráží, že jsem se několikrát obrátila na pracovníky FU (ať služebně či soukromě) a většinou mi neporadili, protože evidentně nevěděli!! A také jsem se setkala /tedy známý/ se správcem daně, který neměl ponětí o tom, jaké náklady na auto si může FO uplatnit, když nemá auto v OM! Mluvím teď o vyhlášené sazbě na 1km...Bohužel nevím, jak to dopadlo, ale dotyčná slečna byla ve svých argumentech dost neústupná...
Jo taky "odpadnu", až dodělám daně a vše se zklidní. To sem pak skočím tak 1-2x za měsíc...
ono totiž není náplní správce daně radit. podle zákona by ani neměl (kromě zákonem daných povinností informovat...) od toho jsou opravdu účetní a poradci a někdy je opravdu těžký nevypěnit, když se vás za den zeptá deset lidí a vy máte úplně jinou práci, která nepočká. a oni se taky ptají lidi hodně na podatelně. a i když jsou to pracovníci FÚ, nevím, proč by měli tyto věci znát. u vás přece taky např. uklizečka nezná to, co ředitel, ne?
a kokala byste, kolik přijde poradců, papír popsanej dotazama. a pak ty naše odpovědi naúčtujou klientům.
:-)) jojo já vím,že nemají správcové za povinnost radit. Ale ten případ ohledně sazby za km se týkal případu,kdy správce daně (zřejmě naprosto nová dívčina) požádal klienta-taxikáře o vysvětlení vyúčtování km a proč si dává do nákladů "opotřebení" auta. A nějak si nechtěla nechat vysvětlit, že má na to ze zákona nárok... Je to už pár roků a ještě neexistoval MZD, tak byl pochopitelně taxikář stále ve ztrátě... (mimochodem mu dodnes říkám, že kvůli takovým zavedla vláda MZD-neustále uměle ve ztrátě...). Nedávám všechny správce do jednoho pytle, to NE.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2006 21:06
Také jdu na kontrolu na FU - dan z příjmu, nyní když si kontroluji
pro jistotu doklady zjistila jsem chybu v DPH. Co s tím???
Díky