Re: Také kontrola fu
jsou dvě varianty. držet ústa a věřit, že si toho nevšimnou.
a druhá: v protokole o zahájení kontroly by se měli ptát, zda vám jsou známé důvody pro podání dod. přiznání. tam říct ano, kdy jste to zjistila a co přesně. pak to nelze doměřit a vztahuje se na to penále menší (viz. dodat. přiznání) kdyby se neptali, sama trvat na zapsání důvodů do protokolu. (velký význam to má pokud je chyba větší - cca 50tis. na dani, pak nelze trestně stíhat)
Re: Také kontrola fu
>>>>>Také jdu na kontrolu na FU - dan z příjmu, nyní když
>>>>>si kontroluji
>>>>>pro jistotu doklady zjistila jsem chybu v DPH. Co s
>>>>>tím???
>>>>>Díky
>>>>
>>>>Pokud jdou na kontrolu DzP a najdou chybu v DPH,
>>>>můžou
>>>>rozšířit předmět kontroly i na DPH. Takže máte ještě
>>>>čas podat dodatečné a tím tomu předejít, aby
>>>>kontrolovali i DPH, nebo doufat, že si toho nevšimnou
>>>>nebo si to
>>>>nechají na příště :-)
>>>
>>>to jsou ještě úřady, kde se dělá jen jedna daň a ne
>>>komplexní kontrola?
>>
>>No jasně, klientovi přišli na kontrolu DPPO za tři
>>roky dozadu a jen tak se zmínili, že jestli najdou
>>něco k
Radko , tak to abychom se zde moc neotřeli
>>DPH, že by kontrolu hned rozšířili :-). Ale nenašli
>>nic ani k DPPO, tak nic nerozšiřovali :-)
>
>my děláme kontroly jedině komplexní - dpfo/dppo, dph,
>dsl. a mám pocit, že většina FÚ taky. aspoň ty větší
>by teda měly, jinak je to o ničem:-(
Re: Také kontrola fu-RadkaB
nesmekejte, původně byl úplně jiný důvod:-))) štvaly mě tu lži o berňáku -takový to - přišli, bezdůvodně doměřili, jsou to baby zapšklý, který nic neumí. .... a hlavně tu dost lidí ohledně kontrol podává dost mylné výklady zákona (pane N. to jste nebyl jen vy, bylo tu víc nesmyslů:-)
a vy jste snad někdy měl??? (kdo to psal - za kamarády bych ji nechtěl???) nesklouznu, nebojte. jen nevím jak dlouho sem budu nakukovat:-) momentálně nejsem moc schopna pohybu tak se nudím u počitadla. ale za pár dní bude líp, tak ráda vypadnu a nebude čas:-)
A stejně smekám!! Už taky kvůli tomu, že se přiznáte, že k "nim" patříte....:-)) Nic ve zlém...a taky si myslím, že jsou tu ještě jiní z FÚ (bývalí i současní), někdy jsem měla právě ten pocit "díky" té aroganci, s kterou odpověděli. U vás si právě vážím toho, že se snažíte poradit (i s humorem..) i nám zmatkujícím. Mě právě zaráží, že jsem se několikrát obrátila na pracovníky FU (ať služebně či soukromě) a většinou mi neporadili, protože evidentně nevěděli!! A také jsem se setkala /tedy známý/ se správcem daně, který neměl ponětí o tom, jaké náklady na auto si může FO uplatnit, když nemá auto v OM! Mluvím teď o vyhlášené sazbě na 1km...Bohužel nevím, jak to dopadlo, ale dotyčná slečna byla ve svých argumentech dost neústupná...
Jo taky "odpadnu", až dodělám daně a vše se zklidní. To sem pak skočím tak 1-2x za měsíc...
ono totiž není náplní správce daně radit. podle zákona by ani neměl (kromě zákonem daných povinností informovat...) od toho jsou opravdu účetní a poradci a někdy je opravdu těžký nevypěnit, když se vás za den zeptá deset lidí a vy máte úplně jinou práci, která nepočká. a oni se taky ptají lidi hodně na podatelně. a i když jsou to pracovníci FÚ, nevím, proč by měli tyto věci znát. u vás přece taky např. uklizečka nezná to, co ředitel, ne?
a kokala byste, kolik přijde poradců, papír popsanej dotazama. a pak ty naše odpovědi naúčtujou klientům.
:-)) jojo já vím,že nemají správcové za povinnost radit. Ale ten případ ohledně sazby za km se týkal případu,kdy správce daně (zřejmě naprosto nová dívčina) požádal klienta-taxikáře o vysvětlení vyúčtování km a proč si dává do nákladů "opotřebení" auta. A nějak si nechtěla nechat vysvětlit, že má na to ze zákona nárok... Je to už pár roků a ještě neexistoval MZD, tak byl pochopitelně taxikář stále ve ztrátě... (mimochodem mu dodnes říkám, že kvůli takovým zavedla vláda MZD-neustále uměle ve ztrátě...). Nedávám všechny správce do jednoho pytle, to NE.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
24. 2. 2006 21:06
Také jdu na kontrolu na FU - dan z příjmu, nyní když si kontroluji
pro jistotu doklady zjistila jsem chybu v DPH. Co s tím???
Díky